Turkse “Robin Hood” duikt weer op in Istanbul

0
2364

Nadat hij al eerder enveloppen vol geld onder de deuren schoof van behoeftige gezinnen, verscheen de mysterieuze “Robin Hood” van Istanbul deze week opnieuw in de stad. Interessant genoeg lijkt het erop dat het individu of zijn assistenten de bijnaam hebben aangenomen die door de media is gegeven.

“Ik vroeg hem zijn naam en hij zei ‘Noem me maar Robin Hood’,” zei Coşkun Yılmaz dinsdag tegen Demirören News Agency.

Yılmaz, die een supermarkt runt, zegt dat de man de schulden van de lokale bevolking in twee buurten in Tuzla aan de Aziatische kant van Istanbul heeft afbetaald.

De winkel was niet de enige plaats waar ze een bezoek brachten, verschillende inwoners van de wijken Şifa en Mimar Sinan meldden ook dat ze contant geld in enveloppen ontvingen van dezelfde vreemdelingen.

Het is niet bekend of de mysterieuze filantroop de rijken beroofde om aan de armen te geven, zoals de beroemde outlaw van de Engelse folklore. Het is echter duidelijk iemand met ruim voldoende middelen en tijd.

Volgens de lokale bevolking en de media is het dezelfde persoon die in de eerste paar maanden van dit jaar anoniem contant geld uitdeelde aan behoeftige huishoudens in de districten Beyoğlu en Başakşehir in Istanbul.

Deze keer verscheen de filantroop op klaarlichte dag in plaats van ’s nachts. Hij koos wel weer een zelfde soort locatie, een arbeidersbuurt met veel vervallen woningen.

“Iemand kwam en vroeg me om het notitieboekje te brengen waar ik de schulden van de klanten opnam. Er waren vier mensen met een hoge schuld en ik vertelde hem waar ze woonden. Hij kwam terug na met hen te hebben gesproken en betaalde vervolgens alle schulden. Ook gaf de onbekende extra geld aan deze families.” Aldus Yılmaz.

Dezelfde man bracht ook een bezoek aan Tuncay Yaşar, een andere kruidenier in de buurt. “Hij vertelde me dat hij daar was om de schulden te betalen voor degenen die het zich niet kunnen veroorloven. Ik ben hier al 30 jaar en dit was de eerste keer dat ik zo’n goede daad mee heb gemaakt. Mijn klanten waren erg blij en wilden hem zien, maar ik weet niet wie hij is. Hij vertelde zijn naam niet maar zei dat hij dit alleen deed ‘om Allah’s zegen te verdienen’, zegt Yaşar.

Gönül Yaşar, een andere bewoner, zag maandag twee “goed geklede” mannen enveloppen met 1.000 Turkse Lire aan haar buren geven. “Ze gaven ook 50 TL aan een klein meisje dat ze tegenkwamen en aan nog andere kinderen in de buurt,” zei ze.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!