Turkse regering rijdt liever Ford dan Renault en past bestelling aan

11
938

De Turkse regering was bijna rond met een deal voor de bestelling van 130 Renault Latitude’s, maar blaast deze op het laatste moment nog af. In plaats van de Franse auto is er nu toch gekozen voor de Amerikaanse Ford Mondeo.

Ford mag straks bij de eerste bestelling 130 Mondeo’s gaan leveren voor leden van de Turkse regering. Op het laatste moment liet de Turkse regering weten toch liever niet in een Renault te rijden. Ook werden andere bestellingen voor een tiental Renault Fluence Z.E (elektrische modellen) afgeblazen.

Waarschijnlijk heeft dit te maken met de verslechterde banden tussen de twee landen.

11 REACTIES

  1. Begreep dat het niet de Turkse regering betrof maar de burgemeester van Ankara met zijn ambtenarenapparaat. Maar dat is natuurlijk om het even. Het gaat erom dat de Fransen hun order zijn misgelopen.

  2. @Frank,
    maar de ford is stukken duurzamer dan een Renault,

    Ik heb hier een Renault Kangoo express laatste model, ene probleem naar ander…
    vorige wagen was Renault Master uit 2008, weer ene probleem na ander…de onderhoud mag dan goedkoop zijn maar eventueel zal de kosten toch met ford kruisen op een keer…

  3. wel even nadenken!!!! turkije heeft hier ook renault fabrieken waar vele turken werken…..en straks komen die op straat te staan….en dan, hier hebben ze uitkeringen!!!!!!!!!!en niet te vergeten deze regering zit vol met leugens…..kijk maar eens hoeveel journalisten die vast zitten ga zo maar door!!!!!!!!

  4. @Vincent, maak je geen zorgen, er zal wel nog genoeg veel plaatsen vrij komen bij ford bedrijven…

    oh met die leugens bij de regering zit in elke land, maar de turkse regering schopt nu verre dan de meeste landen…
    verpreid je haat ergens anders en niet hier…dat willen we niet zien!

  5. @Yusuf,
    Klopt, ik heb al sinds 2002 een Ford Mondeo, nog nooit iets gehad, geen extra kosten of zo.
    Mijn man reed lease, 4 jaar Megane, vreselijk snel, maar zat voor geen meter en telkens problemen, daarna Laguna, stug en niet vooruit te branden. Na half jaar omgeruild, nu Toyota Prius, wat een heerlijkheid! Fantastische wagen, dat zeg ik, die nooit een spleetoog auto zou willen. Ik ben om!Super en zo luxe!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!