Home Nieuws Turkse rakı gaat wereldwijd op de kaart gezet worden

Turkse rakı gaat wereldwijd op de kaart gezet worden

16
890

Wereldwijde alcohol gigant Diageo, die het Turkse Mey İçki bezit, bereidt zich voor op wereldwijde distributie van de nationale alcoholische drank rakı, onder het merk Yeni Rakı.

Het bedrijf hoopt hiermee de inkomsten in twee jaar te verdrievoudigen, volgens de Daily Hürriyet.

Diageo’s Europese directeur Andrew Morgan zei, dat ze met Yeni Rakı zullen concurreren in een nieuwe arena. Het op anijs gebaseerde rakı is een nieuw segment voor Diageo. Ze willen de Yeni Raki eerst in Duitsland op de markt brengen, gevolgd door de VS, Rusland en de buurlanden van Turkije. Hiermee gaan ze van start in januari 2012.

Morgan: Door de Turkse rakı in Europa te lanceren gaan we de Griekse ouzo en Franse pastis verslaan

Het bedrijf kan echter een sterkere concurrentie verwachten als het gaat om de distributie van Mey İçki’s Kayra wijnen. Morgan zei; “Het enige probleem is dat Turkije en wijn niet zo goed samen lijken te gaan. We zouden moeilijkheden kunnen krijgen om de Turkse wijnen aan de man te brengen. Op dit moment zijn we onze mogelijkheden aan het afwegen.”

Yeni Raki :)
Yeni Raki 🙂

Meer info: diageo.com

16 REACTIES

  1. RAKI drink je niet zomaar. Je moet tijd nemen, lekker vlees/vis, fetta kaas, turkse yogurt(cacik)en natuurlijk gezelschap. Bilmeyen ogrensin….. ASPAVA!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in