Home Nieuws Turkse Premier: “Prijzen alcohol verder omhoog”

Turkse Premier: “Prijzen alcohol verder omhoog”

83
1266

Voor de meesten die in Turkije wonen is het een deel van de Turkse cultuur, Rakı met vis, zingen en dansen tot diep in de nacht in een Meyhane en na het werk lekker een koud Turks biertje drinken. Echter zijn de prijzen van alcohol in de horeca en de supermarkt al zeker met 30% gestegen in het afgelopen jaar.

De Turkse Premier wijst echter op het feit dat de Turkse staat een groot deel van zijn inkomen op belastingen op deze producten verdient. “Turkije heeft geen oliebronnen en dit is het grootste deel van het inkomen van de staat” vertelde Erdogan in het Halic conferentiecentrum.

De huidige prijzen van bijna 2 Euro voor een blikje bier in de supermarkt gaan dan ook weer omhoog.  De Turkse staat is op dit moment ook bezig met een studie naar waarschuwingen op producten die alcohol bevatten zoals dat al gebruikelijk is op pakjes sigaretten.

In het afgelopen jaar is het al door de overheid verboden om alcohol te verkopen op de vaak afgelegen schoolcampussen en men is op dit moment ook bezig om het adverteren van alcoholische dranken aan banden te leggen.

83 REACTIES

 1. nah turkije gaat gewoon iran achterna dat is wat er nu gebeurd, prijzen zullen verder omhoog gaan, uiteindelijk zal er een verbod op komen

 2. Helaas heb je gelijk Burak. Het wordt steeds islamitischer hier, jammer en zo zonde van het mooie Turkije.

 3. Wat nou Turkije gaat iran achterna piep niet uit je nek!!! Als er prijs verhoging voor brood is lullen jullie niet he!!!!!! Bullshit!!!

 4. Svl Pksy, het is al gigantisch duur. In Nederland is brood soms duurder dan een biertje, hier is een biertje 10 keer zo duur als brood.
  Prijsverhogingen zijn prima, maar zo wordt wel een deel van de bevolking uitgemolken.

 5. En burak yalin ik zei eventuele schade vergoeding ik generaliseerde niet, het is het zelfde als zorgkosten betalen, een vergoeding voor een eventuele opname, beetje denken voordat je spreekt graag!

 6. van mij mogen ze het verbieden ook,er zijn genoeg familie’s die door een alcoholitische vader hele leven verpest zijn.Je mag niet zonder gordel auto rijden maar je mag wel een hele familie naar de klote helpen..

 7. Het is schandalig! Nu al moet je voor een fles wijn die enigszins drinkbaar is minimaal 15 TL neertellen…

 8. turkije is een seculiere staat, jammer dat je zo weinig over je eigen land weet Esra, je zult het zeker slechts als vakantieland zien

 9. Esra, Turkije is geen islamitisch land. Kerk en staat zijn gescheiden en dat staat in de grondwet. De meeste inwoners zijn wel islamitisch maar dat wil niet zeggen dat ze geen alcohol mogen drinken… Het zit diep geworteld in de cultuur en hoort bij het land. Net als cay

 10. Esra vertel eens waarom moeten mensen in hun vrijheid worden beperkt voor een vergoeding voor een eventuele opname? de schijndemocratie in turkije wordt op deze wijze alleen nog maar meer zichtbaarder, je kletst dus uit je nek, alcoholgebruik moet kunnen, mits het verantwoord gebeurd, je moet de misbruikers aanpakken niet het geheel, leer het verschil eens tussen gebruikers en misbruikers

 11. Nou Burak, ik zou eerst kijken naar nederland, want hier ben je echt wel verplicht om zorgpremie te betalen waarom zeg je daar niks over? En is Turkije op eens de boosdoener. Ik zou zeggen kijk naa rhet Turkse volkslied en kom dan aan met je seculiere staat, het land is wat de bevolking is en dat moet je gewoon accepteren. SCHIJNHEILIG zijn zeg je goed maar of dat iets is wat Turkije doet of de mensen doen die het niet bevalt is een ander verhaal 😉 En de paar debielen die je noemt zorgen wel voor veel schade, nou als je begrijpt dat drank duur is ga je er althans zuiniger mee om wat minder gebruik stimuleert! Ik ga niet voor jou leren wat het verschil is, want wat ik weet is genoeg voor mij maar of jij het verschil kunt maken is nog de vraag!

 12. In Nederland gaan de prijzen toch ook omhoog met alles? Voor een pakje sigaretten betaal je al 6 euro. Waarom geouwehoer als de prijzen in Turkije omhoog gaan.

 13. Dit is perfect, iets wat schadelijk is maken ze duurden zodat je 2x moet nadenken.En als je het tog wil drinken dan moet de staat er ook wat aan verdienen.hoop dat het stukke duurder word is nog te goedkoop:D

 14. De mensen die er tegen zijn kunnen zeggen wat ze willen. Zolang akp meer dan de helft van de bevolking achter zich heeft hebben jullie niks te zeggen! Forza akp!

 15. İn een land waar 95% van de bevolking moslim is, zou helemaal geen alcohol verkocht moeten worden. Het de alcohol die maakt dat men na het drinken ervan vaak geen maat meer kan houden. Niet voor niets heeft onze profeet (sav) alcohol verboden.

 16. er zit ruim 3 lira belasting op, dat is al veel toch? Ik denk dat dit het toerisme behoorlijk zal raken en dat blijft een belangrijk deel van het nationaal inkomen.

 17. dus als meeste doden door alcohol komt zoals dronken auto rijden en ruzies, dan vinden sommigen het erg als dat product duurder wordt?? ik heb liever een seculaire staat waar alcohol en mensheid gescheiden worden dan geloof en staat waar alcohol je strot ingegoten wordt door reklames…

 18. Zeynep, Je heb gelijk. İn nederland is ook alles duurder geworden wat ik nou raar vind dat bevolk van nl niet demonsteerd. Jammer he… Turkije is gelijk de boosdoener…

 19. İk hoop dat ze ook gokken overal gaan verboden, want dat shit maakt ook het leven zelfs geestelijk gezond heid van mensen kapot. Vooral van vrouwen en kinderen…

 20. Ik geloof niet dat het gevaarlijke rijgedrag door alcohol komt, dat heeft men niet nodig om hier ongelukken te maken. Wapenbezit en onveilige wegen zijn toch echt wat erger.

 21. Prima, hoe duurder, hoe beter. Laat Turkije ajb voorkomen dat vooral de jongeren hun hersenen verpesten met alcohol, zoals hier in het westen heel veel gebeurt. En ook de zorgkosten rijzen, vooral in Nederland de pan uit. Voorkomen is beter dan genezen enne: Drank maakt meer kapot dan je lief is ………….. Wat heeft het trouwens in vredesnaam met seculier en islamitisch te maken? Wat mij betreft is het een kwestie van gezond verstand politiek, kunnen we in Nederland nog wat van leren. Ga zo door Erdogan, de meerderheid van het volk staat achter je!!

 22. Pauline, in het westen gaat het toch best goed, studenten leren er mee omgaan, zeker in Nederland. Qua zorg zie ik de vergelijking ook niet, een glas wijn sávonds is nog steeds heel erg gezond. Overmatig gebruik is schadelijk, maar dan heb je toch geen overheid nodig die je de les leest. Turken zijn over het algemeen slim genoeg om die beslissingen zelf te maken.

 23. Dit zal zeker het tourisme raken … en waarschijnlijk nog meer “fake” alcohol wat er gaat worden geschonken aan de touristen…

 24. Burak, als ik aan je vraag of je moslim bent zeg je vast en zeker “ja” elhamdullilah”. Voor moslims is alcohol verboden. O kadar basit. Wat hz. Mevlana zegt is niet belangrijk hier.

 25. Vrijheid blijheid!!!!!!!!!!
  Naar mijn mening als ik dit zo lees van de meeste turken, zou een goede scholing meer op zijn plaats zijn! Meer wil ik er hierover niet zeggen, want een vrije mening mag je hier niet hebben!!!!!!!
  Zie de beroemde pianist in Turkije!!!!!!!!!

 26. Turkije is een seculiere staat (nog wel) en behoort niet tot de Islamitische landen zoals Iran etc. En het alcoholMISbruik mag aangepakt worden maar ga niet mensen vertellen wat we wel en niet mogen eten en drinken. Dus volgens sommigen is 95% moslim en die zouden dus allemaal geen alcohol mogen drinken? Maar ze mogen wel andere criminele dingen doen en dan op vrijdag schijnheilig op de knieen in de moskee??? Helaas loopt 50% van de Turkse bevolking als een kudde achter zijn herder aan.

 27. ad van de wouw ik snap ook wel dat jij blij bent met je vrijheid waar je als pedofiel een partij kan oprichten in een land… wees maar trots op zulke vrijheid van je

 28. Pauline, ben jij inwoner van dit land? Zo niet zou ik me niet zo aanmatigend gedragen en zou me zeker niet tot de meerderheid van het volk willen noemen. Verder moet iedereen zelf weten of hij/zij z’n leven wil verpesten door alcohol. Maar Turkije moet het economisch toch wel erg van de toeristen hebben en daar drinken de meesten (soms teveel) toch wel van. Of denk je dat ze de toeristen liever naar Spanje of Griekenland zien vertrekken?

 29. jongens en lieve dames niet zo negatief uiten naar elkaar. de wetten worden door mensen voor mensen gemaakt. er zal wel een doel achter zitten toch, maak je niet druk. er moeten meer opvang en behandelcentra’s voor alcoholisten en verslavingszorg komen in Turkije daar moeten we over hebben. jij kan toch wel een biertje kopen als het nodig is…kijk, als de verslaafden hierover hadden geklaagd, dan had ik wel begrip voor jullie boosheid. de zomer staat voor de deur. het wordt weer genieten in Turkije, de natuur en de warme mensen. Doeii..

 30. Hayret, waarom vergelijk je pedofilie met de vrijheids van meningsuiting? Iets wat een basis waarde is in elke samenleving hoef je niet met de extremen te vergelijken… Trouwens in Istanbul is een man veroordeelt na het verkrachten van een hond, maar het vonnis was voor diefstal… Idioten zijn er aan beide kanten, wil ik hier maar mee zeggen.

 31. Jammer dat men elkaar voor rotte vis uitmaakt en de les wilenl lezen over het geloof. Ik denk dat Turken slim genoeg zijn om zelf die beslissingen te maken, er zijn wel belangrijkere problemen in dit land om op te lossen. In Turkije heb ik nog nooit ruzies in café’s gezien, ik heb juist alleen maar erg veel vrienden gemaakt die er heel anders over denken…

 32. Erdogan gaat in zijn eigen vlees snijden hiermee. De gemiddelde Turkse werknemer verdient niet voldoende om deze prijsstijgingen aan te kunnen. Vlees is al idioot duur, benzine ook, :zonnen: de prijs omhoog van de nationale drank Raki. Bizar. Zo jaag je de toeristen ook weg, want de doorberekening van de prijsstijging betkent dat toeristen weer nieuwe landen gaan zoeken voor aangename prijzen.

 33. Jeltje Thijs, de slimheid van turken heeft niks te maken met het wel of niet kunnen beslissen. Een moslim behoord niet te drinken. Daarover gaat hier de discussie. Eén waar we overigens nooit uit zullen komen. De zittende regering o.l.v. Recep Tayip Erdoğan is democratisch gekozen. Dat betekent dat de meerderheid van de turken een islamitische regering wil. Hierbij past geen alcohol. De tot deze regering mild in verhouding staande beslissing, de prijzen van alcohol te verhogen, zou door tegenstaanders juist gewaardeerd moeten worden.

 34. Erdogan gaat in zijn eigen vlees snijden etc. Allemaal onzin geblaat. Deze besluit is fijn. Eigenlikk complert verbannen dit troep.

  Daarnaast is Turkije verdomd wel een islamtisch land. Dat dit prachtige land 40+ jaar lang door klootzakken geregeerd is betekent NIET dat wij onze afkomst en entiteit verloren zijn. We zijn de nageslacht van een geweldig rijk. Turkije was/is en zal altijd een islamitisch land zijn. Als het andere gewenst wordt vermoord of onderdruk alle moslims (wat meer dan 70% is) om je doel te bereiken.

  Deze land heeft periodes meegemaakt dat er overal posters hing waar raki etc wel niet goed voor was. Ziekelijk gewoon.

  De meerderheid bepaald gelukkig waar een land voor staat.

  Heel de wereld praat lof over AKP behalve paar halve zolen in Turkije. Deze zullen nooit tevreden zijn.

 35. Er is wel degelijk kritiek, lees maar eens rapporten van human rights watch en journalisten zonder grenzen. IK weet niet waar je woont in turkije maar iedereen in Ankara die ik ken zijn er trots op dat er een scheiding is tussen kerk en staat en dat het in de grondwet staat. Iedereen is ook trots op het ontstaan van de republiek en zijn oprichter, die ook van raki hield.

 36. :biertje: En zo is het.Ik heb een TURKS restaurantje in TURKIJE, mijnheer Oguz en de bedrijfsleider is Turks. Gelukkig wat meer met de benen in de realiteit. Het zijn de TURKSE klanten die klagen over de prijzen van Raki, bier, vlees en benzine en die zijn in verhouding met het inkomen ook te hoog. We drinken MET TURKSE klanten een glas Raki mee,dus hoezo blablabla mijnheer OGUZ. In deze wereld is geen ruimte voor fanatisme die vertaald wordt in een geloof, welke vertaling door moslims zelfs zo zijn gecreëerd en ja de oprichter van de republiek hield ook van raki. Lezen dus…

 37. Dat betekent dan dat meer dan de helft van Turkije geen moslim is want er drinken een hele hoop mensen alcohol. Maar laat iedereen zelf doen en geloven wat ze willen de afrekening komt later wel….

 38. @Jeltje, je hebt misschien geen problemen gezien in de cafe, maar weet je hoeveel er familie’s kapot gaan door auto ongelukken? Het is schrikbarend hoog in Turkije…vroeger in de het het begin eeuw dronken de moslims ook alcohol, maar omdat onze profeet zijn volgelingen stuk voor stuk misdragen door alcohol consumptie waardoor er veel familie, vrienden en kennissen kapot eraan gaan, heeft hij het als verboden verklaart…

  “At first, it was forbidden for Muslims to attend to prayers while intoxicated (4:43). Then a later verse was revealed which said that alcohol contains some good and some evil, but the evil is greater than the good (2:219). This was the next step in turning people away from consumption of it. Finally, “intoxicants and games of chance” were called “abominations of Satan’s handiwork,” intended to turn people away from God and forget about prayer, and Muslims were ordered to abstain (5:90-91).”

  Dus ik wil het liefst alcohol volledig verband wordt uit Turkije, hoewel er voor mij op toegestane plaatsen toch wel mag…maar het liefst weg ermee!

 39. Prijzen verhogen heeft een omgekeerd effect. Kijk naar de Scandinavische landen en Finland. Nooit zoveel dronken mensen gezien. Niet bepaald in het straatbeeld maar wel binnen vriendenkringen. Daarenboven distilleren heel wat mensen zelf! Zij hebben terecht zeer strenge regels ivm rijden onder invloed maar dit heeft het probleem verschoven naar privé-feestjes waar men meestal blijft slapen. In Midden en Zuid-Europa gaat men anders om met alcohol en heb vastgesteld dat dit ook het geval is in Turkije. Men moet zich dan ook de vraag stellen of het hier niet gaat om religieus beïnvloed agenda. Dit kan niet in een democratie die zou staan voor pluralisme, democratie en een seculiere maatschappij

 40. @marianne Moet je even goed luisteren. Dat jij een Turks restaurantje hebt met een Turkse bedrijfsleider en dat dit geheel met paar klanten van je benen hebben in de realiteit is niet de maatstaaf voor koopkracht in Turkije.

  Omdat je een restaturantje hebt kan je helaas deze conclusive niet trekken. Je doet alsof ik op een andere planet leef.

  Meer dan 70% van mijn familie zijn ondernermers in Bolu / Istanbul / Duzce / K.D.Z Eregli en de ondernemningen zijn geen bakkal om de hoek. Ik spreek ze regelmatig en bezoekze ook elk jaar. Waarom hoor ik van hun allen andere verhalen dan jouw klanten?

  Zoals ik zei, de meningen van jouw klanten is 0.0000000000001% van de samenleving in Turkije.

  Blijkbaar hebben jouw klnaten genoeg geld om elke keer bij je langs te komen zuipen en te klagen dat ze weinig geld hebben.

  Blijkbaar is de economie goed genoeg voor jouw handledtje, anders had je de tent al lang gesloten.

  Je kan altijd nog een Turkse restaurant in Nederland beginnen waar de econie altijd straalt.

 41. Oguz, om je het even in het kort uit te leggen. Ja de Turkse economie doet het goed en stijgt, maar kwam ook van 0 af. Het gemiddelde bruto nationaal product per inwoner is nog geen kwart van die van Nederland.
  Een land met 70-75 miljoen inwoners heet dus het zelfde bruto nationaal product als nederland met 16 miljoen inwoners.

  Daarnaast om op het onderwerp terug te komen, ja men drinkt hier. De bars en terassen hier in Ankara zitten altijd vol als het lekker weer is. Men kan prima een eigen keuze maken en het hoeft echt niet van boven opgelegd te worden, net als jij een vrije keuze hebt om het niet te doen.

  Zoals je in het artikel kan lezen komt een groot deel van de inkomsten van de turkse staat uit deze belastingen, de alcohol drinkers betalen dus de snelwegen en andere infrastructuren die het land nodig heeft om door te groeien. Dus met andere woorden kan je er ook dankbaar voor zijn 😉

 42. @Oguz Turkije is een vrije democratie (op papier) waar iedereen zou moeten drinken en geloven wat hij wil. Er zijn meer moskeeën dan scholen in Turkije. Ik ben ook een moslim, maar zie hoe zulke zielige gastjes als jij met het onderwerp “islam” gek wordt gehouden door de regering. Hij kan niets fout doen, omdat in jullie ogen “God’s Warrior” is. Tussentijds verkracht hij het hele land en al onze normen en cultuur. Hij is zelf geen Turk een slechts een poppetje van Amerika. Turken dronken al wijn toen ze nog in Siberië woonden en ook de Sultans dronken het. Steun deze man maar door, binnenkort zit je met een verdeeld Turkije, maar dat zal jou een sucuk wezen.

 43. Moslim zijn en drank goedkeuren. Moslim zijn en last hebben van teveel moskeen. Ga jij maar eens financiële rapporten lezen wat er in onderwijs is gestoken. Jij behoort in de categorie kerst moslims dus western fan maar op papier moslim. Dat jij mensen kent die diep geworteld zijn in de usa politiek zegt al genoeg. Erdogan mannetje van usa, wie ben jij? cia agent? Je leeft in conspiracy theory wereld. Vkorgngers van akp heeft genoeg bewijslast van ellende achtergelaten. Dat iemand alles voor akp nog goed kan keuren is de toppunt salam sucuk.
  gelukkig denk de meerderheid anders. Trouwens dat je voorluder 900 jaar geleden wijn dronken geeft geen volmacht om drank gebruik deels ok te praten. Sucuk over.

 44. lees jij die rapporten ook maar, dan zie je dat er meer geld in moskeeën is gestoken dan onderwijs.. Niet gek dat de meeste hoog opgeleiden van privé scholen komen.
  Daarnaast heb je gelijk over Erdogan en amerika, als je de wikileaks hebt gelezen verdenken ze hem van zware corruptie en rekeningen in Zwitserland.
  Maar elke Turk is slim genoeg om zelf keuzes te maken zonder een wedstrijdje te doen, wie de beste moslim is.

 45. Laat mij aub de rapporten zien. En wikileaks bevat genoeg andere dingen waar niet overgepraat wordt. En of de wikileak 100% te vertrouwen is nog een andere discussie.

 46. @debekker Bedankt voor je antwoord en ik wil je namens de overige 60 miljoen moslims jullie bar gangers en raki drinkers bedanken. Zonder jullie hadden we geen snelwegen en geen betere zorg. Niet te vergeten dat we vooral geen betere economie kunnen hebben.

  Wat wel grappig is dat er reacties hier geplaatst wordt dat de drinkers klagen dat de econie zo slecht is en dat ze moelijk rond kunnen komen. Hoe kan dat nou? aan de ene kant zeggen dat je geen geld hebt om rond te komen en aan de andere vertellen dat zij de snelwegen betalen. Iets klopt er niet he.

  Terwijl AKP de hele wereld afreist om handel hierheen toe te trekken hebben ze blijkbaar de kracht van de alcohol gebruikers onderschat. Misschien moeten we net zoals vroeger overall posters hangen waar alcohol allemaal voor goed is. Zo kunnen we de drank gebruik onder de samenleving stimuleren.

  Ik heb denk ik alle alcohol drinkers onderschat. Als ik wist dat economische groei/stabiliteit aan deze groep hing, had ik dit soort uitspraken niet geplaats.

 47. Oguz…. :turk: Als je dan zo’n voorbeeldig moslim bent, waarom ga je dan niet terug? Ik ben overigens ook tegen meer moskeeën in Nederland. Zolang er geen kerk in Turkije gebouwd mag worden, zie ik niet in waarom er wel moskeeën in Nederland moeten komen. En wellicht is Erdogan dikke maatjes met de USA, maar Turkije is niet geholpen met een “ayatollah”. Overigens ben ik ook geen USA fan. Ik zal er nooit naar toe gaan, maar dat heeft niets te maken met geloof.En v.w.b. mijn restaurantje. Ik ga daar de Franse keuken introduceren MET wijn… :lolflag:

 48. @Oguz:
  Moslim zijn zit in uw hart. Het lijkt erop dat u probeert te bewijzen hoe islamitisch u bent. Maakt dat u beter moslim?
  Bovendien is Turkije nooit een islamitische land geweest of geworden. De meerderheid van Turkije is weliswaar moslim, maar Turkije zelf is een republiek. U moet echt volgende keer beter het Turkse staatsbestel bestuderen.
  Ten slotte is de oorsprong van het Turkse volk het Tengrisme. De islam is pas later komen aanwaaien.
  Conclusie: Wie drank wil moet het zelf weten. :turk:

 49. @oguz: Dat jij mij een schijn moslim noemt,zegt genoeg over hoe goed jij de islam kent. Wie ik ben en hoe ik het kan weten? Je verdiepen in de materie en niet alles geloven wat je leest. Kan jij ook weinig aan doen, daar alle journalisten die anders schrijven dan hoe Francohan het wil, in de bajes eindigen. Misschien begint een beter moslim bij je zelf en stop je met uitkering trekken, want je kan iig blogjes volgen op het internet, pastirma.

 50. Ten eerste Oguz jij noemt mij zelf een schein moslim door me bijna een extremist te gaan benoemen met je eerdere verhaal.

  Waar zit de logica in mij materie is beter dan jouw materie? Totaal onzin. Ik ben geen tarikat aanhanger. Mijn keuzes zijn gebaseerd op de sunnah van onze profeet. Ik kies mijn niewsbronnen wat keuriger dan je denkt.

  Ik ben total geen uitkeringtrekker waarmee jij mij bestempeld. Ik ben afgestudeerde software engineer bij een groot medischcentrum in Rotterdam. Daarnaast heb ik 16+ jaar ervaring in IT en electronica. Heb nooit van een uitkering genoten.

  Ik snap niet welke kant je heen wilt met je reacties. Ik ben moslim maar? wat?? Wat probeer ik hier te zeggen? Zit het je zo dwars dat ik zeg dat Turkije een islamtisch land is? Dat het goed dat alcohol liefst verboden zou moeten worden. Dat de economie wel degelijk bloeit en dat de koopkracht toegenomen is en dat paar klanten van een restaurant houder niet de maatstaf is voor heel Turkije.

  Een ding zal ik je zeggen. Dit soort discussies eindigen nooit. Netzoals met het geloof. Geloof discussies kan je ook nooit eindigen omdat mensen blind zijn.

  Jammer dat mijn mede moslim broeder die tevens een Turkse afkomt heeft mij hier afkraakt.

 51. Je mag van mij vinden wat je wil. Echter ben ik het zat dat aanhangers van de AKP alles van de AKP als heilig beschouwen en de tegenstanders als heidenen / kerst-moslims.
  Economie gaat goed? Ik zou de schulden van Turkije er maar eens bij pakken! B.t.w tijdens deze regering is dusdanig veel geprivatiseerd dat Turkije nu voor 70% in handen is van westerse imperialisten. Sorry, maar dat noem ik geen positieve verandering in de economie. Sterker nog, het is de tactiek die de VS en andere landen al tientallen jaren gebruiken om landen compleet afhankelijk van ze te maken.
  Ik zeg niet dat de AKP niets goeds heeft gedaan, maar ze zijn voor een groot deel bezig met het verdelen van wat vroeger 1 natie was. Bovendien regeren ze in hun eentje en als je naar het verleden kijkt is er tijdens dat soort regeringen altijd wel “een” economische bloei geweest.
  – De Turkse vlag wordt in de fik gestoken en de politie kijkt ernaar.
  – Leger wordt ontdaan van de seculariteits-agentschap.
  – Tegenstanders (o.a. journalisten) eindigen in de gevangenis.
  – De seculiere steden in het westen krijgen minder uit de kas (omdat de AKP daar nog steeds geen meerderheid kan krijgen).
  Non-AKP burgemeesters worden aangeklaagd met onzin (alleen om ze zwart te maken), zodat een AKP-mannetje zijn plaats kan vervangen.
  – Alle strategische plekken zijn door ze ingenomen met grove brutaliteit (politie, onderwijs, leger etc.).
  – De banden tussen Amerika en Turkije (onder de radar) zijn nog nooit zo hecht geweest. Onlangs is nog gebleken, dat er maar al te veel
  reisjes zijn geweest van meneer Francohan naar de VS (voordat meneer in de regering zat).
  – Meneer Erdogan buigt wel erg veel voor die t**** hufter van een Gulen die in Amerika krokodillentraantjes laat. Waarom? Hij is zelf van de sekte.
  Die beesten die alle intellectuelen in het Hotel in de fik staken, lopen er mee weg.
  – Rechtszaken tegen allen die bij de AKP hoort worden verjaard.
  – Hij zet Turkije keer op keer voor schut met zijn gootpraat, blaffende honden bijten niet. Kijk naar Ozal, hij voegde daad bij woord. Dit mannetje blaft slechts tegen
  Israël en Syrië en kruipt vervolgens piepend terug. Niet gek als je voltallige legerleiding in de bak zit.
  – Doe maar een search op hoeveel scholen en moskeeën er zijn in Turkije en dan zul je zien of ik uit me duim zuig.

  Het is makkelijk om te zeggen dat ik geen of geen goede moslim ben als ik hier wat over zeg, en DAT is precies het punt waar ze simpele zielen mee winnen.
  Ik kan me niet voorstellen dat er mensen zijn in bijv. Istanbul die geen moskee in de buurt hebben waar ze kunnen bidden.
  Nee maar meneer besluit om 1 van de 7 heuvels in Turkije plat te leggen, natuur te vernietigen om er nog een moskee te plaatsen.

  Zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan, maar zoek zelf maar uit of blijf van hem houden, maar laat iig iedereen in Turkije in zijn waarden. B.t.w ik drink zelf niet,
  maar heb geen moeite met mensen die dat wel doen en zo zou iedereen dat moeten doen. Elke schaap hangt aan zijn eigen poot 😉

  Zie je deze dingen echt niet in of is de islam dusdanig diepgeworteld bij je, dat je daarom niets tegen “God’s warrior” durft te zeggen?
  Volgens dat laatste ben je namelijk ook anti-islam bezig.

 52. @Oguz,

  Het zit je wel dwars hé! Ben je lid van CHP toevallig?
  Er zullen altijd voor en tegenstanders zijn, wie ook aan de macht komt.
  Ik zou bijna zweren dat jij gewoon in Nederland woont. Zo ja, dan ben je een vakantieturk en moet niet zoveel zeuren. Ik woon hier en heb niets te klagen! het is altijd goed blaffen als je ver weg woont. Ga eens een jaar of 5 in turkije wonen en dan pas uitlatingen doen.
  maar goed: Lang leve de Koning . hoera hoera hoera. blijf lachen hé 😉

 53. Uf, Oguz jouw frustratie is te hoog om het uit te praten 🙂 Ok kardes laten we maar ophouden. Zo bereiken we niets. Mijn bedoeling was niet om jouw te bestempelen als iets. Ik wens het beste voor mijn land en volk. Geen boosheid. Iyi gunler kardes 🙂

 54. De premier slacht de kip met de gouden eieren. Als dit het grootste deel van het staatsinkomen moet genereren, dan zal men steeds minder geld willen uitgeven. Als daar nog eens beschermende maatregelen als bij de sigaretten bij komen wordt het volgens mij helemaal niets. Frisdranken zijn over het algemeen te zoet. Ook een waarschuwing erop. Blijft over : water drinken. :zonnen:

 55. @Gulsever,

  wat maakt het uit waar iemand woont om een mening te hebben over de huidige toestand in Turkije. Elke turk in Nederland of welk ander land behalve Turkije dan ook heeft voldoende familie in Turkije om genoeg info te hebben over wat er in het land aan de hand is.

  Eigenlijk kan een buitenstaander vaak beter zien wat er gebeurd , o.a. niet geindoctrineerd door wat de binnenlandse t.v. , kranten verspreidt als nieuws.

  Er zijn onderhand genoeg “bewijzen” dat er met Turkije hetzelfde gaat gebeuren als met een land als irak.
  Planning verloopt ook bijna op dezelfde weg.
  Amerika infiltreerd in de regering, met geld of ander middelen.
  De wel fanatieke moslim landen krijgen dit op een gegeven moment door en gaan sponsoren om ervoor te zorgen dat het betreffende land , Turkije in dit geval, economisch op zich eigen kan staan.
  Als dit scenario gereed is word langzaam de sharia ingebracht via allerlei smoesjes ” alcohol duurder maken omdat we de belastinginkomsten nodig hebben omdat we geen olie enzo hebben”

  Turkije is nooit een extremistisch land geweest. Laat het a.u.b. zo blijven !!
  ( je hoeft helemaal niet 5 keer per dag te bidden of als vrouw compleet ingepakt te zijn om Moslim te zijn)

 56. @Oguz: Wat een onzin. Om een turk te kunnen begrijpen hoeft u geen Turk te zijn. Beetje mensenkennis is al voldoende.

  @expat999: Seculiere bestel gaat niet verdwijnen. Niets voor niets dat Turkije al jarenlang naar het Westen streeft. Erdogan heeft niks met het Westen. Erdogan droomt alleen over macht en onrealistische plannen die nooit gaan uitkomen. Een goed moslim zijn zit in het hart en niet in een hoofddoek. Amerikaanse steun aan Erdogan Turkije een islamitisch staat te maken zal alleen maar het Westen onder druk zetten…Kijk maar naar Ottomaanse rijk. Zo heeft de VS weer mooi wat om te bemiddelen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!