Turkse premier op bezoek in Silicon Valley

4
807

Bij de meesten is het niet onbekend dat het goed gaat met de Turkse economie. Om het land ook een boost te geven op  informatica gebied, speelt men al langere tijd met het idee om elke scholier een tablet te geven voor gebruik tijdens de studie. De Turkse premier Erdogan is onder andere hiervoor op werkbezoek gegaan in Silicon Valley.

Het Turkse onderwijs ondergaat de afgelopen jaren veel veranderingen en privé-scholen zijn enorm populair geworden onder de bevolking. Om het staatsonderwijs een beetje te helpen deze concurrentie aan te gaan wil men nu tablets gaan verdelen over alle leerlingen.

Het zogenoemde FATIH project is al langer in ontwikkeling maar op dit moment is de Turkse premier in Silicon Valley om het publieke aanbestedingstraject te bespreken met diverse bedrijven. Naast een bezoek aan het hoofdkantoor van Apple zijn er ook besprekingen met bedrijven zoals Microsoft en Google.

De uiteindelijke beslissing zal plaatsvinden op 22 mei 2013 en verschillende bronnen beschrijven de mogelijke bestelling van een kleine 11 miljoen tablets tot ruim 15 miljoen.  Turkije heeft ruim 25 miljoen leerlingen in zijn onderwijssysteem.

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!