Turkse pasta export serieuze concurrent voor Italië

3
300

Uit statistieken van de Vereniging van Turkse Pastafabrikanten (TMSD) blijkt dat de export van Turkse pasta de laatste jaren flink is toegenomen. Er wordt zelfs naar gestreefd om de Italiaanse export in de toekomst voorbij te gaan.

Volgens een woordvoerder van TMSD zijn er nu 22 pastaproducenten in Turkije die per jaar 1.700.000 ton pasta kunnen produceren. In 2008 werd er zo’n 175.000 ton geëxporteerd. In 2010 steeg dit aantal al naar 295.000 ton en in 2012 kwam de export uit op een recordhoogte van 509.000 ton.

Maar liefst 146 landen consumeren op dit moment diverse soorten Turkse pasta. De groei is in de laatste 3 jaar met zo’n 30% gestegen, terwijl de Italiaanse export meer stabiel is gebleven. Turkije is na Italië de grootste pastaproducent en is op weg om een serieuze concurrent te worden voor de Italiaanse export.

3 REACTIES

  1. Pasta was van origine Turks. Italianen hebben het wereldberoemd gemaakt. Maar Italianen maken betere Pasta en Saus, dan wie ook geef ik toe. Gratia Italia..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.