Turkse overheid gaat het aanleggen van fietspaden ondersteunen

19
827
Fietspaden Turkije Overheid Antakya
Fietspaden Turkije Overheid Antakya

Goed nieuws voor alle fietsliefhebbers in Turkije. De Turkse overheid gaat stimuleren om fietspaden aan te leggen en de gemeenten hier ook financieel mee steunen.

Om luchtvervuiling te verminderen en mensen meer op de fiets te krijgen worden steeds vaker fietspaden aangelegd zoals in andere Europese landen al het geval is.

Gemeenten krijgen vanaf nu ook extra steun van de overheid zodat het een stuk aantrekkelijker en makkelijker wordt om de fietspaden aan te leggen. In 2011 zijn er door het land al verschillende paden aangelegd en in 2012 zullen dat er alleen nog maar meer worden. Turken zien ook de voordelen van het fietsen steeds vaker in. Het is beter voor het milieu en voor jezelf.

19 REACTIES

  1. Het is zeker een goed plan. Ik zelf woon in Istanbul wat ligt op verschillende heuvels. Fietsen is hier niet gemakkelijk.
    Ook de afstanden die hier afgelegd worden zijn aanzienlijk.Een uur of meer met openbaar vervoer naar je werk is meer regel dan uitzondering.
    Ook daar waar het nodig is is echt geen ruimte voor een aparte fietsstrook dus dat houdt in dat met het ongeregelde verkeer het gevaarlijk is om te fietsen.
    Ik zou het graag willen maar geloof niet dat ik het ook echt zou doen.
    Maar elke stap in die richting is een goede stap. :ned:

  2. Lenie, wat je wil is een foute boel, als de stoep een normale hoogte heeft, wordt er heel gauw als parkeerplaats gebruikt worden 🙂

  3. Insallah!!!!
    Als fietser zou ik dat van harte toejuichen, maar erg realistisch klinkt het niet. De binnenwegen in en naar vakantiebestemming Dalyan zijn nog zo slecht dat ik er niet veel van verwacht …

  4. Ja erg leuk plan, nu nog de mensen opvoeden hoe ze er mee om moeten gaan… In Antalya-Lara is een wandel-/fietspad, maar echt genieten kun je daarvan niet omdat het pad op veel plaatsen als parkeerplaats wordt gebruikt. Men presteert het zelfs om midden op het pad te parkeren, zodat je dus over de weg moet fietsen (met alle gevaren van dien) om langs die auto’s te komen… Om nog maar niet te spreken van al die automobilisten die totaal geen rekening houden met fietsers/wandelaars op het pad als ze afslaan.
    En omdat ze het blijkbaar te veel moeite vinden om richting aan te geven, komt het vaak als volslagen verrassing dat ze überhaupt afslaan… dat maakt fietsen echt een gevaarlijke bezigheid hier, helaas.

  5. gelooft men echt dat het werkt met al die subsidies?
    jaarlijks kom ik in diverse steden van oost naar west en zuid naar noord. Van enige activiteit rond het aanleggen van fietspaden is mij nog niets gebleken.
    maar misschien heb ik op de verkeerde plaatsen gekeken.
    wel de reconstructie van de torenhoge voetbaden, die je moet nemen met een moonlander, wanneer je niet goed te voet bent.
    ook de tussenbermen van soms kilometers lang, och arme invaliden, hun accuutje isal leeg voor ze een oversteekplaats bereiken.
    Laat het dan nog eentje zijn voorzien van zebrapad, ben je helemaal gevaarlijk bezig indien je daar op vertrouwt.
    het enige dat ik bemerk is, dat men met de vierwieler overal waar mogelijk, schots en scheef, zo asociaal als een turk, parkeert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!