Turkse omroep TRT heeft plannen voor Engelstalige zender

8
1030

De Turkse publieke omroep TRT (Türkiye Radyo & Televizyon Kurumu) heeft het startschot gegeven om een nieuwe Engelstalige zender op de buis te brengen.

Plannen voor het nieuwe kanaal waren er al een aantal jaar, maar nu moet het er echt van gaan komen, een Engelstalige nieuwszender van de TRT.

De TRT omroep werd in 1964 opgericht als een overheidsradio- en televisieomroep en huisvest inmiddels een breed aantal zenders waaronder de bekende TRT 1, TRT Haber, TRT Spor, TRT 4, TRT Müzik en TRT Belgesel.

Het nieuwe Engelstalige kanaal dat aan het rijtje toegevoegd gaat worden heeft nog geen naam, maar moet volgens de voorzitter gaan concurreren met internationale zenders als CNN en BBC.

8 REACTIES

 1. Een staatszender in Turkije betekent dé facto een
  propagandamedium voor PM Erdogan en zijn regeringsvrienden. Kun je beter niet naar kijken, want na een uur ben je al kotsmisselijk van de islamistische toeteraars die telekinese hoog in het vaandel hebben staan, Vrouwen aan de kant schuiven en kritiek bestraffen met vele maanden voorarrest met aansluitend een periode á la “Midnight Express”.

 2. Haha Fred,
  Er zijn tegenwoordig schotels hoor, daar kan je het NL nieuws ook op volgen.
  Voor dat handjevol NL. gaan ze echt geen uitzondering maken, trouwens de meeste Nl.ers spreken ook wel Engels.
  Daarbij kan je het nieuws toch ook op internet volgen? Je woont in Turkije en geniet van je pensioen? Wat zal je je zorgen maken over NL als je bent vertrokken. Ik vind het juist heerlijk zonder nieuws, het is toch alleen maar ellende, oorlogen en gemopper. Geniet van je leven in Kusadasi. Veel geluk! :zonnen:

 3. Snap het ook wel, dat er schotels zijn, je bent zeker nooit in Nederland geweest, daar heb je o.a. Ziggo kabelexploitant, kun ja alle Turkse t.v. zenders ontvangen, maar Turkije, loopt wat dat betreft, ongeveer 100 jaar achter, woon nu alweer 20 maanden, in Kusadasi, en heb TT net internet, en al zeker 6 x problemen ondervonden, met internet, als je belt , dan zeggen ze meneer uw modem is kapot, ga naar het centrum, en ruil hem om, naar het centrum geweest, hebben deze niet meer duurt 1 week, moet uit Istanbul komen, maar als u naar een ander TT shop gaat , daar hebben ze er misschien nog, naar de andere shop gegaan, modem getest, deze is niet kapot meneer, sturen wel een monteur langs, lag het aan de kabelkast in het app.de monteur heeft TT net gebeld, of ze hem konden testen, en ja hoor weer internet, 1 maand later 10 lira tel.kosten,van de monteur die gebeld had :hup:

 4. Tja Fred, ik had/heb ook moeite met de nonchalance waarmee ze omgaan. Ik kan er bijna een boek over schrijven, maar als je hier woont moet je je gewoon aanpassen, alles doen ze yaren, nog erger dan Manjana bij de Spanjaarden. En maar wachten, het gebeurd als het hen uitkomt. Maar troost je, jij hebt dan internet, ik woon buitenaf en moet wachten op tel. en internet tot 10 mensen dat ook willen, anders is het te duur! (Te gek voor woorden, zeker als je weet dat de buitenlandse mensen juist in Nl. danig in de watten worden gelegd en alles voor ze wordt geregeld. Voelt niet altijd goed). Dus ben ik afhankelijk van een dongeltje. Het is duur, maar ik heb in elk geval contact. Ik begin te leren dat ik af en toe maar eens diep moet zuchten, je boos maken heeft hier geen zin. 1 Geluk, het zonnetje staat elke dag te stralen aan de hemel, de mensen zijn heel aardig, het is redelijk goedkoop leven hier en de lucht is gezond. Veel sterkte en probeer lekker te genieten van alles wat wel goed gaat.
  Hart. groet

 5. Raden was niet zo moeilijk Sam had de naam Ziggo al genoemd, Klaag :ned: niet over alles, maar over het klote systeem hier, en als je niks anders weet te vertellen, kun je beter je mond houden Sam.
  Groeten Fred

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!