Home Nieuws Turkse Müzekart wordt steeds populairder, ook onder expats

Turkse Müzekart wordt steeds populairder, ook onder expats

0
820

De Turkse versie van de museumjaarkaart, de Müzekart, wordt steeds vaker uitgegeven. Sinds de introductie in 2008 groeit de populariteit enorm en inmiddels is de kaart meer dan 4 miljoen keer verkocht.

De kosten voor het bezoek aan verschillende musea, bezienswaardigheden, voorstellingen en het theater worden een stuk aantrekkelijker voor houders van de Müzekart. In de meeste gevallen hoeven kaarthouders geen entree te betalen en zit er geen limiet op het aantal bezoeken. Het pasje is wel persoonsgebonden en er kan dus geen misbruik van worden gemaakt door deze uit te lenen aan iemand anders.

In de eerste 6 maanden van 2013 zijn er ongeveer 350.000 kaarten uitgegeven. In dezelfde periode werd de kaart 1.7 miljoen keer gebruikt bij musea en bezienswaardigheden. Er zijn ook pasjes verkrijgbaar voor toeristen en expats. In vergelijking met vorig jaar is de verkoop van de kaart ongeveer met 33% gestegen.

Ook voor niet Turkse inwoners
De Müzekart was in eerste instantie bedoeld voor Turkse scholieren maar later zijn er diverse varianten van uitgebracht. Voor liefhebbers van bijvoorbeeld een stedentrip naar Istanbul zijn speciale museumpassen verkrijgbaar. Hiermee kan een persoon 72 uur lang elk museum in Istanbul maximaal 1 keer bezoeken. Ook kunnen Nederlanders woonachtig in Turkije een Müzekart aanvragen.

Op ons forum loopt een topic over de aanvraag van een muzekart voor buitenlanders: Museumkaart voor niet Turkse bewoners.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!