Turkse museumweek van start

0
785

Net zoals het museumweekend in Nederland is er in Turkije een museumweek. Van 18 t/m 24 mei 2013 bieden de ruim 175 privé- en 189 staatsmusea die het land rijk is, speciale activiteiten, verruimde openingstijden en soms zelfs gratis toegang. Turkije kent een rijke cultuur en lange geschiedenis. Des te meer reden om eens een kijkje te gaan nemen in een van de vele musea.

De museumweek is een van de methodes die het ministerie van cultuur en toerisme wil gebruiken om de bezoeken van musea een steuntje in de rug te geven. Bijna 29 miljoen mensen hebben in het afgelopen jaar één van de musea bezocht, terwijl het totaal aantal toeristen op ruim 31 miljoen lag.

Volgens het ministerie zijn de kosten van een bezoek vaak de reden geweest voor de gemiddelde Turkse onderdaan om uiteindelijk niet te gaan. Een kaartje voor bijvoorbeeld de Hagia Sophia kost momenteel 25TL. De museumjaarkaart, die ook in Nederland erg populair is, is hiervoor een oplossing. Sinds de introductie stijgt het aantal bezoekers jaarlijks met 500.000.

Het is sinds kort voor Nederlanders in Turkije met een verblijfsvergunning ook mogelijk om een Turkse muzekart aan te schaffen. Voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis is dit dan ook zeker aan te raden.

Meer info over de jaarkaart: http://www.muzekart.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!