login: wachtwoord: [wachtwoord kwijt - registreren]

Turkse keuken bekend van Amerika tot aan China

post thumbnail

Turkse kebabs zijn populair bij veel mensen in Noord-Amerika en het Midden-Oosten, volgens een studie uitgevoerd door een Turks restaurant.

Voor de meest bekende gerechten uit de Turkse keuken, de kebab, döner en pide (Turkse variant van pizza), is veel interesse in de hele wereld. De Turkse kebab, op verschillende manieren klaargemaakt, evenals de vele soorten pide, staan bovenaan de lijst van “must-eat gerechten” van toeristen die Turkije bezoeken.

De wereldwijd groeiende populariteit van de Turkse keuken heeft er toe geleid dat verschillende restaurants het overwegen om vestigingen in het buitenland te openen.

Een aantal Turkse bedrijven onderzoeken momenteel welke Turkse gerechten in welke landen het meest geliefd zijn. Sommigen van hen willen eerst nieuwe vestigingen openen in het Midden-Oosten en Noord-Amerika. Uit een studie is namelijk gebleken dat daar veel belangstelling is voor kebabs. Ook Rusland is een zeer belangrijke markt. Er zijn daar al wel verschillende Turkse restaurants, maar nog geen kebab restaurantketen.

Uit onderzoek van een restaurant is al gebleken dat er over het algemeen, in het Midden-Oosten vooral pide wordt gegeten met kaas en kippenvlees. In Noord-Amerika zijn de kebabs het populairst, maar pide wordt er ook veel gegeten. In Europa zijn bijna alle soorten kebabs wel bekend en geliefd, zoals Adana, Urfa kebab en şiş kebab. Wat de pide betreft, houden ze in Duitsland het meest van de variant met champignons.
Heel Europa lust wel een broodje döner en ook Chinezen likken hun vingers er inmiddels bij af. China is sowieso een groot gebied waar veel mensen geïnteresseerd zijn in verschillende keukens.

Het lijkt er dus op dat er binnenkort overal op de wereld weer aardig wat Turkse restaurants bij gaan komen.

Plaats Reactie

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of Abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

:zonnen: :yeeeh: :worship: :wop: :wink: :uncheer: :twosome: :turk: :tooth: :tongue: :smash: :shutup: :roll: :oops: :oo: :ned: :mrgreen: :loller: :lolflag: :lol: :lekker: :hup: :huh: :heet: :evil: :eten: :emo: :duivel: :cry: :clown: :cheer: :bwuh: :biertje: :P :D :?: :-| :-? :) :( :!: 8-O 8)