Home Nieuws In Turkije geproduceerde kaviaar levert 10.000 dollar per kilogram op

In Turkije geproduceerde kaviaar levert 10.000 dollar per kilogram op

2
610

Kaviaar dat op de wereldmarkt wordt verkocht voor een prijs van tussen de vijf- en tienduizend dollar per kilo, wordt voor een groot deel in Turkije geproduceerd.

De duurste lekkernij ter wereld, wordt vooral verkregen van vis in het zuidelijk gelegen Mersin. De vissoort Steur werd in het verleden voor haar eitjes gedood en raakte als gevolg daarvan met uitsterven bedreigd. Tegenwoordig worden de kostbare eitjes van de Steur veelal operatief verwijderd, waarna de vis weer wordt vrijgelaten in het water. ’s Werelds grootste zoetwatervis, kan wel 6 meter lang worden en een gewicht van maximaal 1000 kg bereiken.

De Universiteit van Ankara begon 15 jaar geleden met het grootbrengen van 450 vissen uit Siberië in Mersin. Van de vis die wordt gekweekt in Mersin, is de meest waardevolle de soort die ‘zwarte kaviaar’ produceert. Het team dat tegenwoordig 30 ton vis per jaar kweekt, verkoopt de kaviaar voor wel 10.000 dollar per kilo.

De Steur kaviaar die wordt geproduceerd door viskwekerijen in voornamelijk Adana, wordt geëxporteerd naar landen die grenzen aan de Kaspische Zee, EU-landen, China en de Verenigde Staten.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.