Turks Kadaster publiceert Tapu statistieken

0
1050

De algemene directie van het Turkse Kadaster heeft bekendgemaakt dat het grootste gedeelte (65 procent) van onroerend goed in handen is van een man.

Er zijn in totaal ongeveer 131 miljoen Tapu’s (eigendomsbewijzen voor een huis of stuk grond) in Turkije. 80 miljoen staat op naam van een man en 43,5 miljoen op naam van een vrouw. Bij de overige 7,5 miljoen is het geslacht niet geregistreerd.

Opvallend is dat in het oosten van Turkije het grootste aantal Tapu’s in handen is van een man, terwijl er steeds westelijker ook steeds meer vrouwen eigendom bezitten. In Hakkari zijn de eigendomsbewijzen voor 86% in handen van de man. In Mardin ligt dit percentage op 82% en in Siirt op 81%.

Vrouwen in bezit van een Tapu

Vrouwen die onroerend goed in hun bezit hebben komen het meest voor in Ankara. Van de 6,5 miljoen Tapu’s in Ankara is 2,4 miljoen in handen van een vrouw. Istanbul en Izmir volgen met 1,8 miljoen en 1,4 miljoen.

Per jaar wordt van maar liefst 5 miljoen Tapu’s de tenaamstelling gewijzigd. Hieronder vallen zowel huizen als stukken grond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!