Home Nieuws Turkse journalist en presentator Mehmet Ali Birand overleden

Turkse journalist en presentator Mehmet Ali Birand overleden

11
1375

Turkije is een enorm populaire journalist en presentator verloren. Mehmet Ali Birand is gisternacht in Istanbul overleden in het ziekenhuis als gevolg van een hartaanval.

Birand verbleef in het American Hospital ziekenhuis in Istanbul voor een operatie. Zijn hart liet het echter afweten tijdens de ingreep. De journalist, presentator en schrijver vocht de laatste jaren al tegen kanker.

Birand stond bekend bij CNN Turk en zijn interviews met Bill Clinton, Francois Mitterrand en Saddam Hussein. Hij was tevens voorzitter van het bekende Turkse televisiekanaal Kanal D waar hij vaak op te zien was. Zaterdag om 10.00 uur zend het televisiekanaal een speciale ceremonie uit.

Mehmet Ali Birand is 71 jaar geworden.

11 REACTIES

  1. Rust in vrede, mijn Republikeinse broeder, die altijd heeft gevochten voor het (Turkse) vrije woord en de sociale gelijkheid tussen mannen en vrouwen (in Turkije).

    Ik begrijp niet waarom er mensen zijn hier, die geen moeite hebben om te laten zien hoe falend hun opvoeding is gebleken. Het feit dat de man je gevoelens waarschijnlijk heeft gekwetst, waar het ging om kritiek jegens de islam, de Sharia en andere fantasierijke aspecten van religie, geeft je nog geen geldige reden om hem te verdoemen, te meer nu hij dood is. Zelfs mijn nichtje van 4 kan meer empathie opbrengen dan jullie Neanderthalers.

    Bir Allah varsa, o’da sizi islah etsin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!