dinsdag 26 januari 2021
Home Nieuws Turkse IKEA balletjes wel 100% rundvlees

Turkse IKEA balletjes wel 100% rundvlees

5
582

IKEA Turkije verwerkt geen paardenvlees in hun producten, die bovendien allen zijn voorzien van een halal-certificatie.

Na alle ophef over het paardenvlees dat in allerlei vleesproducten wordt verwerkt, heeft IKEA Turkije vandaag bevestigd dat alle vleesproducten die in Turkije worden verkocht van 100 procent rundvlees worden gemaakt.

De aankondiging kwam, nadat in 15 Europese landen paardenvlees werd aangetroffen in de bekende Zweedse gehaktballetjes van IKEA.

Een woordvoerder van IKEA liet weten dat er 760 kg gehaktballetjes onderschept is die was bedoeld voor de verkoop in IKEA Tsjechië. Deze zullen nu niet meer worden verkocht. Er zijn al wel gehaktballetjes van dezelfde lading geëxporteerd naar Slowakije, Hongarije, Frankrijk, Groot-Brittannië, Portugal, Nederland, België, Spanje, Italië, Griekenland, het Griekse gedeelte van Cyprus en Ierland.

In de verklaring van IKEA Turkije werd vooral benadrukt dat de vleesproducten in Turkije worden aangeleverd door de nationale vleesfabrikant Pınar Et, die alleen halalvlees produceert. Wat er momenteel in de Europese vestigingen speelt, staat dus volledig los van IKEA Turkije.

5 REACTIES

  1. wat een rotzooi zeg. kom niet promoten dat ikea 100 % rundvlees heeft. wij zijn turken. HET IS NIET HELAL !!!Ik had meer van jullie verwacht

  2. Adan of hoe je mag heten dit gaat over ikea turkije dus je lijkt je eigen land niet te vertrouwen.Lekker joh.
    Kijk in nederland vertrouw ik het ook niet als het niet bij de turkse slager gekocht is. :turk:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.