“Turkse hotelmarkt is ’s werelds meest veelbelovende”

3
812

Turkije’s hotel-ontwikkelingsmarkt is een van de meest aansprekende in de wereld, volgens een topman van een wereldwijd gerenommeerde hotelketen.

“Turkije is een van de meest opwindende hotel-ontwikkelingsmarkten in de wereld,” vertelt Mike Collini (Hilton’s Worldwide vice-president van Turkije, Rusland en Oost-Europa) in een interview met Hürriyet Daily News.

Er is een aanzienlijk potentieel aanwezig in Turkije en Hilton Worldwide ziet het land als een strategische ontwikkeling markt. “We geloven dat er veel mogelijkheden zijn voor al onze portefeuilles, van luxe tot economie”, zei Collini op de Turkey Hospitality Summit 2011 die werd gehouden in Istanbul op 21 en 22 september.

Het 18e Hilton hotel van Turkije werd 25 september in Istanbul geopend. Het Hilton Garden bevindt zich in de Gouden Hoorn in Istanbul, in het district Sütlüce.

“De Turkse toeristische sector is gegroeid met een snelheid die vele malen hoger is dan die van de Europese en wereldwijde cijfers”, zegt Turgut Gur, het hoofd van The Turkish Tourism Investment Association. “We hebben een capaciteit van 1 miljoen bedden [in 3-sterrenhotels of hoger] en zijn van plan om dit aantal te laten stijgen naar 1,5 miljoen in 2023,” zei hij.

De Anatolische regio’s van Turkije bieden nieuwe kansen voor de horeca sector, volgens Gur. Hij denkt dat dit gebied een centrum van investeringen kan worden in de toekomst.

De horeca is een van de meest veelbelovende sectoren van Turkije, zegt ook Rixos Hotels Clusters General Manager Mustafa Üstünoz. Volgens deze lokale hotelketen worden 72 sectoren gevoed door de hospitality branche.”
Wijzend op de hevige concurrentie tussen lokale en buitenlandse hotelketens, zei Üstünoz dat de Turkije’s eigen hotelketens favoriet zullen blijven onder de Turkse bevolking. “We [de lokale ketens] zijn in een betere positie gezien onze traditionele gastvrijheid”, zei hij. “Bedrijven die [vreemde] merken naar Turkije brengen zullen dus in de toekomst door betere uitvoerbaarheid en hogere kwaliteit liever met Turkse hotelketens willen werken.”

3 REACTIES

  1. Ja zeker Ahmet, de hotels zijn erg mooi en bijna allemaal All Inclusive en dat is jammer voor de horeca rond de hotels. In Antalya en zeker in Kaleici zijn zoveel leuke restaurantjes waar je de Turkse keuken kunt proeven maar de hotels zijn inderdaad erg mooi, ik zie het van dichtbij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!