Home Nieuws Turkse gemeentes krijgen steun voor ondergrondse afvalbakken

Turkse gemeentes krijgen steun voor ondergrondse afvalbakken

9
395

Vanaf nu kunnen Turkse gemeentes steun krijgen voor het plaatsen van ondergrondse afvalbakken. Het besluit is genomen om ervoor te zorgen dat meer gemeentes de afvalbakken gaan plaatsen.

Op veel plaatsen in Turkije, maar ook in Nederland, zijn de ondergrondse vuilcontainers een succes. Ze nemen bovengronds weinig ruimte in, afval kan niet wegwaaien en het oogt een stuk netter. Helaas zijn de kosten voor het plaatsen van deze bakken duurder dan een normale afvalcontainer. Om ervoor te zorgen dat meer gemeentes de ondergrondse bakken gaan plaatsen, zal 45% vergoed gaan worden door middel van subsidie.

9 REACTIES

  1. :turk: En nu al het zwerfvuil nog aanpakken want dat is meer dan verschrikkelijk in dit o zo mooie land.
    Mensen doe er wat aan U verpest uw eigen goede naam met dit gedrag.

  2. Leuk begin maar ze zouden ook eens kunnen beginnen met het plaatsen van (straat) afvalbakken in het centrum van elke stad. Nu kan je nergens je afval weg gooien. Vandaar dus al dat zwerf afval. Als ik in Izmir, of welke andere stad, een water flesje leeg heb gedronken moet ik het lege flesje altijd in mijn tas stoppen en het dan thuis maar weg gooien.

  3. Laat niet als dank voor het aangenaam verpozen…. Dat zouden ze hier ook weleens mogen instampen! Moet je zien wat ze hier op het strand en in ons landje smijten omdat ze te lui zijn om de rotzooi mee te nemen!

  4. Mooi begin, maar er zijn miljarden nodig om het land proper te krijgen. In het Taurusgebergte zie je overal afval en rotzooi. Turken moeten hoogdringend milieubewuster worden. Het is er zoals in België 100 jaar geleden.

  5. In na volging van een andere Nederlandse ben ik bezig met wat universiteiten en groeperingen om in september een “opruim dag” te houden. Waar er een dag lang met vrijwilligers op random stukjes in het land de zooi opgeruimd wordt. Hoop op jullie steun dan!

  6. Hopelijk krijg je ontzettend veel respons en steun. Het zou fantastisch zijn mocht heel het land meedoen en tegelijk een nieuw milieubewust gedrag aankweken.Succes.

  7. Opruimacties zijn op zich niet verkeerd (vroeger kwamen de Turken naar Nederland om o.a. als schoonmaker te gaan werken, hoe ironisch dat sommige Nederlanders nu de troep in Turkije willen opruimen…), maar daarmee pak je het probleem niet aan. Veel Turkse mensen zijn te beroerd om even naar een afvalbak te lopen – die notabene op elke straathoek staan – om hun afval daarin te deponeren. Er is helaas onvoldoende besef (laag opleidingsniveau) en veel ouders geven geen goed voorbeeld aan hun kinderen, omdat ze zelf hun troep op straat gooien! Hoe goedbedoeld het ook is, met opruimacties doe je enkel aan symptoombestrijding en werk je niet aan de oplossing van dit probleem. Statiegeld op plastic waterflesjes zou een goed begin zijn.

  8. Over statiegeld is wel een goed plan als ze het dan ook maar terug betalen ik betaal op een flesje bier 20 kr maar als ik ze in wil leveren willen ze er niets voor terug geven echt slimme turken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.