login: wachtwoord: [wachtwoord kwijt - registreren]

Turkse Foça gaat investeren in alternatief toerisme

post thumbnail

Het Turkse plaatsje Foça, aan de kust in de provincie Izmir, wil meer toeristen aan gaan trekken buiten het zomerseizoen. De kleinschalige badplaats, vooral bekend bij binnenlandse toeristen, gaat meer investeren in alternatief toerisme.

Het aantal vakantiegangers en dagjesmensen dat Foça bezoekt groeit snel en heeft het magische aantal van 1 miljoen toeristen per jaar inmiddels bereikt. Onder andere door de aanleg van het Aliağa Menderes spoor en diverse verbindingen met het openbaar vervoer is de bereikbaarheid een stuk beter dan een aantal jaar geleden. Een groot deel van de bezoekers van Foça komt uit Izmir, een van de grootste steden van Turkije na Ankara en Istanbul.

Op dit moment zijn er ongeveer 3500 bedden in diverse hotels beschikbaar in de kustplaats. Vooral de boetiek hotels, waar er momenteel 10 van zijn, doen het erg goed. De gemeente wil de capaciteit hiervan verder uitbreiden.

Om in de rest van het jaar ook meer toeristen aan te trekken gaat de gemeente zich niet meer alleen richten op zon, zee en het strand toeristen, maar wordt er gekeken naar alternatief toerisme. Hierbij kan met denken aan hiken, wandeltochten, ecotoerisme en diverse sporten zoals vissen. De kustplaats biedt een mooie omgeving en er zijn 7 stranden met een blauwe vlag, een internationaal milieu-merk dat jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens.

Website van de belediye (gemeente): http://www.foca.bel.tr

Tags bij dit bericht:

Er is 1 reactie

jack van leeuwen

Foça is een bijzonder lieflijk vissersdorp, zeer aantrekkelijk voor de toerist die geen luxe nodig heeft om te genieten. De grote groei in dagjestoerisme heeft het dorpje er niet veiliger opgemaakt. Uitbreiding van aktiviteiten zoals wandelen en hiken zal worden belemmerd door de vele militaire terreinen die niet toegankelijk zijn voor burgers/toeristen. De marine die veel in de wintermaanden op zee oefent zal niet de rust geven die de visserman zoekt. Wel jammer, hoor. Het kan zeker geen kwaad wanneer het gemeentebestuur ambities heeft. Er is al veel bereikt. Om e.e.a. op een hoger plan te brengen vereist echter een andere aanpak. Mag ik een ”Denkanstoss” geven? Richt de ”oude Club Med” opnieuw in, breng de vestigingseisen voor campings, strandcafe’s etcetera op internationaal niveau, zoek een oplossing voor de vele zwerfhonden en katten die nu stranden bevuilen, laat ontwikkelaars toe op de vele lege percelen waar voorzieningen voor ouderen, voor medische zorg, voor conferenties, voor sportaktiviteiten, waarom niet voor culturele aktiviteiten, kunnen worden gebouwd.
Ik kan alleen mijn hart laten spreken en geen vuist maken.
Ik wens Foça een goede toekomst toe.
De longest staying guest,
Jack

Plaats Reactie

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of Abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

:zonnen: :yeeeh: :worship: :wop: :wink: :uncheer: :twosome: :turk: :tooth: :tongue: :smash: :shutup: :roll: :oops: :oo: :ned: :mrgreen: :loller: :lolflag: :lol: :lekker: :hup: :huh: :heet: :evil: :eten: :emo: :duivel: :cry: :clown: :cheer: :bwuh: :biertje: :P :D :?: :-| :-? :) :( :!: 8-O 8)