Turkse diva brengt dierenrechten onder de aandacht

7
1613

Na berichten over het chippen van straathonden in Istanbul en zelfs aandacht uit Nederland met het bezoek van Marianne Thieme afgelopen weekend, staan dierenrechten wederom flink in de aandacht in de Turkse maatschappij. De bekende Turkse pop zangeres Ajda Pekkan bezocht vandaag het Turkse parlement om over dierenrechten te spreken.

Voor wie haar niet kent, Ajda Pekkan is te vergelijken met Patricia Paaij, Tatjana en Vanessa in één. Ze voorziet Turkije al generaties van popmuziek en is een idool voor alle leeftijdsgroepen, de leeftijd van de dame is dan ook moeilijk in te schatten. Ze verschijnt bijna nooit in het openbaar, dus het is altijd nieuws als zij naar buiten treedt.

Deze week was een van die zeldzame momenten, waar de diva het recht kreeg om het Turkse parlement toe te spreken. In tegenstelling tot mevrouw Thieme was Pekkan lovend over hoe het parlement de laatste tijd met dierenrechten om is gegaan.

Als dierenactiviste stond haar laatste campagne in het teken van overgebleven voedsel uit restaurants te doneren aan dierenasielen. Het Turkse parlement deed hier graag aan mee. De restjes van 8000 maaltijden die er dagelijks geserveerd worden gaan dan ook direct naar deze opvangplekken.

De hippe oma van de Turkse popmuziek had wel een puntje van kritiek voor de parlementsleden. Het taalgebruik moest netter en er mocht van haar een stuk minder gescholden worden.

Ajda Pekkan bij het TBMM (Turks)

http://www.star.com.tr/politika/ajda-pekkan-tbmmde-haber-752064/

7 REACTIES

  1. Oei.om Ajda Pekkan te vergelijken met Patricia Paay ed. doet u haar toch wel wat tekort.Okey ze heeft veel populaire muziek gemaakt maar niet in de laatste plaats een aantal zeer aardige albums met Franse chansons uitgebracht.Zij heeft ook een aantal jaren geleden het Eurovisie songfestival gewonnen.ps zij is 67 jaar.

  2. Bravo ajda heel goed is hard nodig om voor die arme dieren op te komen .dank en mijnheer cris heeft gelijk ajda is toch veel beter als patricia paay .

  3. HEellllllll,GOED van deze vrouw en TURKSE DIVA>ADJA,Vandaar dat er vele honden tevreden liggen te slapen op straat!!!en ze zien er niet meer zo Mager uit als 40 jaar geleden toen ijk door Turkije reisde als toerist,maar nu wonen wij hier permanent,en het bevalt ons erg GOED!!,tussen al die tevreden honden in (Bodrum) gr.A&G (Turkije) :turk:

  4. Het enige punt van gelijkenis tussen Paaij en Pekkan is de eerste letter van hun achternaam. Daar houdt het dan echt op. En oké, de leeftijden zijn ook gelijk.. Maar dan is het echt schluß. @fatma: heryeri estetik olması hayvanlara karşı olan sevgisi ile ne ahlaka ya?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!