Turkse architect stelt vlagvormig eiland voor

0
730

De bekende Turkse architect Metin Hepgüler heeft een origineel 2,4 miljard dollar project voorgesteld. Het zou gaan om de bouw van een kunstmatig eiland geïnspireerd door de nationale vlag van Turkije.
 
Hepgüler hoopt een kunstmatig eiland te bouwen in de vorm van een halve maan en de vijfpuntige ster die ook op de Turkse vlag te zien is.
 
De architect heeft drie jaar aan zijn project gewerkt voordat hij zijn voorstel naar buiten bracht. Na het kopen van de octrooirechten van zijn ontwerp, diende hij de bouwaanvraag in bij de betrokken ministeries.
 
Als er toestemming wordt verleend voor het project, zal het eiland worden gebouwd langs de kust van de westelijke provincie Izmir, of in de Marmara Zee.
 
Het eiland kan worden gebouwd in 45 maanden, zei Hepgüler, eraan toevoegend dat er meer dan duizend villa’s, woningen, hotels, recreatiecentra en een helikopterhaven in zijn project zijn opgenomen.
 
Buitenlandse investeerders schijnen zeer geïnteresseerd te zijn in het project van Hepgüler. Hepgüler zelf verwacht dat premier Erdogan in 2013 de start van het project zal aankondigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!