Home Nieuws Turks visumbeleid voor buitenlanders wordt weer versoepeld

Turks visumbeleid voor buitenlanders wordt weer versoepeld

25
451
Visumbeleid wordt versoepeld
Visumbeleid wordt versoepeld

Volgens de Turkse krant ‘Zaman’ gaat Turkije haar visumbeleid ten opzichte van buitenlanders weer versoepelen.

Buitenlanders die een bezoek brengen aan Turkije zullen na aanpassing van het beleid hun standaardvisum, dat 90 dagen geldig is, kunnen verlengen tot negen maanden.
Deze regeling geeft toeristen langer de tijd om van Turkije te kunnen genieten zonder dat zij van alles moeten gaan regelen om voor een verblijfsvergunning in aanmerking te komen.

Volgens het huidige visumbeleid, kunnen buitenlandse toeristen slechts 90 dagen per half jaar in Turkije verblijven. Maar nu heeft het Ministerie dan toch besloten om het mogelijk te maken het visum met nog eens 6 maanden te verlengen.

Voor degenen van wie hun visum al verlopen is: Je kunt je verblijf in Turkije dan alsnog verlengen, door een boete te betalen.

Wanneer deze versoepeling dan precies ingaat, stond jammer genoeg niet in het nieuwsbericht, maar zodra we dit weten, stellen wij jullie hiervan op de hoogte.

25 REACTIES

 1. nooouuuu… dat is zeker goed nieuws. zeg t muurtje en t kassie maar gedag.:) dikke vette “vind-ik-leuk” maakt weer een hoop goed; we kijken vooruit naar nieuwe ontwikkelingen.

 2. Als ze nu eens weten wat ze willen en dat dan ook langer dan ” 14 dagen ” !!! Zoveel nw regeltjes die ook weer snel worden aangepast of geheel verdwijnen.

 3. @Tamer Dinc: ‘af en toe worden bijgeschaafd’ is wel wat simpel gesteld. Als ze nu eerst eens goed zouden nadenken voordat ze iets nieuws gaan invoeren, dan hoeven ze naderhand niet zoveel bij te stellen. Lange termijn denken is blijkbaar erg moeilijk…

 4. goed nieuws, zeker als je je er wat langer wilt vestigen, of overwinteren.
  en het lijkt mij ook goed voor de economie.
  Ik ken toevaallig een paar mensen die hier heel blij mee zijn

 5. Oeps…ik ga volgende week weer voor langere tijd. :cheer: Zou het dan al gelden??? :zonnen: Ik ben al met duimen begonnen. :lolflag:
  Mooi weekend voor allen. Snow®

 6. nu ik hed wat ander gehoord hoor
  je vissem kost nu 50 euro dan mag je 3 maanden blijfen en dan 6 maanden er niet meer in gr adry

 7. Helaas Adry, ik lees dat je geen lid bent N.I.T. maar ook je website werkt niet, dus wie ben je en waar heb je jou info vandaan? ­čś»

  Bonnie

 8. @Bonnie,
  Adry heeft dit vermoedelijk uit de nieuwsbrief van Bistro-Floyd in Alanya.
  het was als een 1 April grap bedoeld en iedereen heeft hierover een nieuwe nieuwsbrief gehad.
  Wat ik niet goed begrijp van de 90/180 regel is : is het nieuwe visum nu 180 dagen geldig ipv 90 dagen voorheen ?

 9. Hallo Frank,

  als je even leest op; http://www.akbukturkey.com/akbuk_news.html

  je kunt het google laten vertalen, het ziet er een beetje krom uit maar het is best goed te begrijpen.

  Van NL-ambassade kreeg ik het volgende;

  Ook wij zijn inmiddels door de Turkse autoriteiten geïnformeerd, dat zij een aanvullende regeling hebben geïntroduceerd. Bij aankomst kan een toerist een visum krijgen voor de 180/90 periode, maar hij kan na binnenkomst bij de Vreemdelingendienst op vrij eenvoudige wijze een verblijfsvergunning aanvragen voor een extra periode van zes maanden, na afloop van de drie maanden verblijf op zijn visum. Op die manier kan iemand in totaal 9 maanden als toerist verblijven in Turkije. Over de exacte vereisten bij deze verblijfsvergunning voor zes maanden hebben de autoriteiten ons niet ingelicht. Dit zou u na moeten vragen bij de Turkse autoriteiten, bijvoorbeeld de Turkse Vreemdelingenpolitie in de plaats van verblijf.

  Maar….., het zal duidelijk zijn dat alles in Turkije snel kan veranderen, dus is dit ook weer afwachten tot dat de Turkse autoriteiten ook dit bericht officieel zullen bevestigen.

  Bonnie :turk: :loller:

 10. om gek van te worden. Ik ken iemand die vorige maand al die moeite heeft gedaan om een 5 jaar visum te krijgen. Dat kost toch een hoop geld en een heleboel moeite als je in een afgelegen gebied verblijft waar de vreemdelingenpolitie 5 uur tijden verderop zit. :heet:

 11. Is er nog meer nieuws hieromtrent? Kan je die verlenging aanvragen aan het “visum-loket”, of moet je na de 3 maand verblijf naar de vreemdelingenpolitie. Is er iemand op de hoogte van de kosten? Is die gelijk voor Nederlanders en Belgen? Heeft al iemand gebruik gemaakt van die “verlenging” en wat zijn uw ervaringen? Dank u.

 12. Hallo Tatine,
  in Oktober ben ik in Alanya naar zo’n kantoor gegaan die dit soort zaken voor je kan regelen ( zit naast politie bureau ) .
  Een Ikamet voor 5 jaar kost voor een Hollander +/- 1350,-Lira. Dit is incl. vertalen van je loonstrook cq jaaropgaaf etc.

 13. Bedankt Frank, zullen best nog wat afwachten. Pas vanaf 2014 is dit voor ons van belang. Dan heb ik tijd om langer in Turkije te verblijven. Nu alleen in de veel of periodes. Hoop dat men ons hier op de hoogte zal houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.