Turks visum kan nu via internet worden aangeschaft

61
1191

Reizigers die naar Turkije willen, kunnen vanaf nu hun visum via internet bemachtigen. De nieuwe website waar men het e-visum kan kopen is in de lucht.

We hadden er eerder al wat over geschreven, maar nu is de evisa website online en kun je het e-visum direct aanvragen. Je hoeft straks dus niet meer in de rij te gaan staan op het vliegveld voor het stickertje van 15,- Euro.

De website werkt met een 3-stappenplan:
1. De aanvraag.
2. De betaling met creditcard (Visa of MasterCard).
3. Downloaden van het e-visum.

Bij de aanvraag van het e-visum moet het huidige paspoort van de aanvrager nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Mensen die geen internet hebben of het gewoonweg vergeten om vooraf een e-visum aan te vragen, kunnen nog altijd op het vliegveld terecht zoals voorheen.

Een e-visum aanvragen kan alleen als je op vakantie of voor een werkbezoek naar Turkije gaat. Wil je in Turkije gaan werken of studeren, dan moet je nog steeds een langere verblijfsvergunning (ikamet) aanvragen.

Het e-visum kan met credit card aangevraagd worden op http://www.evisa.gov.tr of direct via ons kun je je Visum Turkije met iDeal kopen.

61 REACTIES

 1. Ik ben drie jaar geleden langer dan 3 maanden in Turkije geblijven en daardoor heb ik verbod gekrijgen van 5 jaar. Ik heb alleen nl nationaliteit wat kan ik beste doen. Hebben jullie een iedee voor mee

 2. werkt toppie, binnen 5 min lag mijn visum op de printer.
  kosten 20,= dollar
  @Illenoize en Jean-Pierre, er wordt niet gevraagd via welke operator of airline je komt ( heeft ook niets met het visum te maken )

 3. Net even een voorproefje gedaan maar wat moet je nou bij Mother’s Name invullen?? De (achter)naam van mijn moeder lijkt mij niet van toepassing?
  Father’s Name kan ik me voorstellen dat is mijn meisjesnaam.

  Hier wordt ik dan toch weer een beetje huiverig van, als ik daar een naam invul die niet op mijn paspoort voorkomt loop ik de kans dat de visum niet wordt goedgekeurd en als ik daar niets invul loop ik de kans dat ik te weinig gegevens heb ingevuld …….??? Iemand help?

 4. Leuk hoor, maar weer is daar die verrekte Creditcard… waarom wordt er toch vanuit gegaan dat iedereen een Creditcard heeft?! Ik heb hem niet en ik wil hem ook niet!

 5. Hoi zon ik zag dat ook dat vader en moeder voor en achternaam moet invullen , vond het ook vreemd , maar kan iemand mij vertellen welke site ik het kan doen waar het in Nederlands staat en kost het dan ook 15 euro ? 9

 6. Meer mensen ervaring hiermee?

  Ik ga toch echt niet mn creditcard gegevens achterlaten op een site die ik niet ken.

  Er staat nog te weinig op het web.

 7. Geen problemen bij de douane met dit visum?
  Is er een Nederlandstalige site?
  Zou idd graag wat meer informatie hebben voor ik creditcard gegevens achterlaat!

  Ik hoor graag van jullie en alvast bedankt!

 8. Ik heb net twee visums kunnen betalen met twee verschillende creditcards. Maar kan je ook meerder visums op 1 Creditcard betalen? Ik krijg steeds time out te zien.

 9. Vraagje ik ben nu bezig met het e visa maar ik ben getrouwd en mijn man zn naam staat onder mijn eigen naam in mijn paspoort. moet ik deze ook vermelden ?
  lijkt me wel maar ben bang dat hij misschien ongeldig wordt ofzo

 10. @ Zon en @Esther.
  Je moet idd de naam van beide ouders invullen.
  Je hoeft niet bang te zijn dat dit gevolgen heeft, het komt nl niet op het e-visum te staan. Het werkt perfect. Je betaald 20 USD (omgerekend €14,96) met je credit card. De site is beveiligd net als iedere andere internet shop. Ik zou zeggen gewoon doen!

 11. Hallo, kan ik dit ook op mijn ipad doen en dan de link doormaken naar een pc om te kunnen printen? Of gaat dit niet? Ik kan nml niet printen vanaf mijn ipad. Gr

 12. @hj.
  Volgens mij is dat niet mogelijk. Maar, probeer, je vult gewoon alles in. Als je bij betalen bent aangekomen en het kan niet, sluit je gewoon de pagina af, je gegevens worden dan allemaal gewist.

 13. Ongelooflijk!!!!heb ook geen creditkaart en een site gevonden waarmee je met i-deal kunt betalen…..een stuk duurder! Visum kost 15 euro en met een ander betaalmiddel 25 /40 en zelfs 75 euro gezien!

 14. Mijn vrouw heeft een Argentijns paspoort. Zijn voor haar de visumkosten hetzelfde?
  Kan ik de visa zowel voor mij als mijn vrouw online bestellen?

 15. Het is erg leuk dat Nederlanders in Turkije direct heeft bijgedragen om dit probleem op te lossen. Stukje trots voor de site 😉

 16. Al 3 dagen wacht ik op mijn e visum allang van mijn creditkaart afgeboekt maar nog steeds niets ontvangen
  Een mail gestuurd maar ook daar wordt niet op gereageerd dus dat is balen hoezo lekker makelijk e-visa/gov.tr

 17. Allen,
  Er is een overgangsregeling die het mogelijk maakt dit komende toeristenseizoen nog een visum aan de grens te kopen. Als het goed is wordt ook het creditcardprobleem opgelost en kan binnenkort met alle gewone bankpassen betaald worden! Let wel op dat je paspoort nog 6 maanden geldig is….

 18. wij vertrekken naar turkije op vakantie en ik wik het visum aanvragen maar spreek geen engels of nederlands. wat moet ik invullen bij country? is dit belgie of turkije dat ik moet invullen en travel document wat moet ik daat selecteren? ordinary passport of identity card?

 19. Hallo,

  Vorig jaar 2013 van 26-10 tm 13-11 heb ik voor 18 dagen vakantie in Turkije gevierd Een visum is 190 dagen geldig. Kan ik nu van 16 mei tm 23 juli op hetzelfde visum in Turkije verblijven? Het is zo’n raar systeem. Bedankt Anne.

 20. Ik heb zojuist een visum besteld maar met mijn stomme kop getrouwde naam ingevuld ipv meisjes naam. Op mijn paspoort staat wel e/v (echtgenote van) en dan de naam van mijn man. Zou dit problemen geven bij controle?

 21. Wij hebben zojuist een vakantie geboekt naar Turkije. Voor de 6 de keer gaan wij daar op vakantie. Tot mijn grote verbazing moet er voortaan bij het aanvragen van een Visum de namen van de ouders ingevuld worden.
  Het moet niet gekker worden, en dat wil bij de EU!!!
  Waarom is dit van belang?

 22. @Robert,

  dit komt omdat ze dit rechtstreeks van de Nufus, de identiteitspapieren die elke Turk altijd bij moet hebben, hebben gecopieerd zonder verder na te denken.

 23. Ik kan niet meer aanpassen, dus daarom zo maar.

  @Robert,

  waarom niet uit protest gewoon naar Griekenland of Spanje gaan?
  Daar is het op dit moment beter te doen als in Turkije.
  Weer goed , biertje betaalbaar .

 24. Dat men de naam van moeder en vader vraagt is simpelweg cultureel gebonden. In Turkije is dit de gewoonte ook om praktische redenen. In Turkije zijn er nog mensen die hun geboortedatum niet kennen (ik ken iemand die twee verjaardagen heeft, leuk). Er zijn nog landen in de wereld die de naam van de ouders vragen. Dit is toch geen probleem en kan alleen de veiligheid verhogen.

 25. Anne die vraagt of ze haar visa nog kan gebruiken:nee dus, een visa is 180 geldig, binnen die 180 dagen mag je in totaal 90 dagen in turkye zijn, aaneen gesloten of in verschillende keren, in mei heb je een nieuwe visa nodig maar die is dan weer 180 dagen geldig. Evelien je visa heeft niets met de naam te maken dus geen probleem. misschien hebben andere mensen ook iets aan wat ik hier schrijf,

 26. als ik met een creditcard betaal word er dan ook nog omrekenkosten gerekend omdat je van dollars naar euro’s betaald?

 27. Ik heb al meerdere keren geprobeerd het maar elke keer als ik alle gegevens van de credit card heb ingevuld en betaald zou moeten hebben krijg ik een scherm met error en try again, doe ik dat krijg ik weer hetzelfde scherm. Is er een storing of ligt het aan mij?

 28. Dit heb ik net al 4 keer gehad, snap er niets van. Ik ga er maar vanuit dat het bedrag niet 4 keer afgezchreven wordt.

 29. kan je de visum gelijk uit printen of duur dat ook weer een paar dagen?. en hoe lang van te voren kan je de visum aanvragen

 30. Ik zie achteraf dat ik in plaats van een nul (0) een hoofdletter O heb ingevuld bij documentnummer. Krijg ik daar problemen mee? Of moet ik nu een nieuwe kopen?

 31. Mensen kijk goed uit: als je als familie VISAs koopt op de https://www.evisa.gov.tr/en/ site, dan krijg je alleen paspoort opties. De kids die mogelijk op ID kaartjes meereizen moet je in de familie-applicatie niet meenemen, maar apart nogmaals aanvragen en betalen, maar dan met type ID en niet passpoort waar de ouders op reizen.

  Doe je dat wel, dan gooi je mooi 20 euro per kind weg want teruggeven of veranderen is natuurlijk niet mogelijk.

  Ik ben mooi genaaid door die site.

 32. Heb 2 visums aangevraagd. Na betaling direct kunnen printen. Kosten zijn 20 dollar (ongeveer 18 euro) per persoon en 0,70 dollar(totaal) service fee.
  Werkt goed.

 33. Alles in correct in gevuld, maar voor de betaling kan ik niet invullen wat voor een kredietkaart ik wil gebruiken en kan ik de betaling niet uitvoeren

 34. ik heb mijn tweede naam die op mijn paspoort staat niet op de visum ingevuld , krijg ik daar problemen mee. moet ik dan weer een nieuwe kopen?

 35. Wij hebben een paspoort (ouders) en de 3 kids een id. De aanvraag formulieren nemen alleen de eerste aanvraag over dus dat was paspoort en heb nu op alle 5 de visums soort id paspoort staan (kon dat ook niet meer wijzigen) Moet ik nu opnieuw 3x 20 Dollar betalen voor een nieuwe aanvraag voor de kids of is deze waar id nummers etc op staan gewoon geldig ? Wat gebeurd er in Turkije als ik dit niet had ontdekt sturen ze je dan terug ? Echt een belachelijke site ook omdat je niet kan wijzigen. Heb al spijt naar Turkije geboekt te hebben voor we gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!