Home Nieuws Turks Project ‘Gehandicapten aan het werk’ winnaar van Europa

Turks Project ‘Gehandicapten aan het werk’ winnaar van Europa

8
402
Turks Project 'Gehandicapten aan het werk' wordt verkozen tot winnaar van Europa
Turks Project 'Gehandicapten aan het werk' wordt verkozen tot winnaar van Europa

Het ‘Engelliler Çalışıyor Projesi’ (Gehandicapten aan het werk Project) uit de stad Denizli, is tijdens een wedstrijd op de eerste plaats van Europa geëindigd.

Sinds 2006 steunt de Europese Commissie instellingen en bedrijven in heel Europa, om zoveel mogelijk mensen met een handicap aan het werk te krijgen.

Hieruit is de Europese Ondernemerschap Competitie ontstaan. Elk jaar wordt er een prijs uitgereikt aan de instelling of onderneming die het beste initiatief heeft getoond om werkgelegenheid te creëren voor gehandicapten.

Dit jaar deden er 402 projecten uit 30 verschillende landen mee aan de wedstrijd. Uiteindelijk werd het project ‘Gehandicapten aan het werk’ uit de Turkse stad Denizli verkozen tot winnaar 2012.

Bij het winnende project waren in totaal 10.674 gehandicapten betrokken. 194 gehandicapten voltooiden in 1 jaar een professionele beroepsopleiding en 65 hiervan hebben inmiddels al een baan kunnen vinden.

Het project dat de werkgelegenheid en arbeidsparticipatie van mensen met een lichamelijke handicap ondersteunt, wordt gezien als een aanwinst voor de stad Denizli.

8 REACTIES

 1. Kunnen ze in NL weer wat van leren, dat land zakt verder en verder weg in de put.
  In NL doet de staat in een paar jaar niets meer, dan is het allemaal mantelzorg.
  Vrouwen en mannen moeten werken, hebben kinderen en moeten dan nog gehandicapten of chronisch zieken helpen.
  En dan denken ze daar in NL, dat Turken maar domme Moslims zijn. Blij dat ik daar al jaren weg ben, :turk: .

 2. Nou Anamurlu een beetje negatief verhaal. De SW=Sociale Wekvoorziening bestaat in NL al meer dan 40jaar en heeft c.a 100.000 mensen onder zijn hoede.De strategie van de laatste jaren is er vooral op gericht om mensen te detacheren en uiteindelijk al of niet onder begeleiding terug te laten keren in het vrije bedrijf.
  Bovenstaand Project is natuurlijk een heel goed initiatief en toe te juichen maar staat nog in de kinderschoenen.Een heel goed begin en hopelijk wordt het een groot succes.

 3. @joost,

  In zoverre ik het nog kan volgen, wordt de SW quasi afgebouwd en moeten de mensen die daar werken, gehandicapt, een verstandelijke achterstand, op hun niveau en kunnen, maar de gewone maatschappij in.
  Dat is wat Rutte 1 wilde en hij zal dit nu wel verder doorvoeren.
  Een kabinet met liberalen, wil dat de staat zo min mogelijk doet voor de bevolking, “je kunt toch zelf van alles regelen” is hun motto.
  Net als in de VS. Dit is overgenomen uit de Angelsaksische landen, met Thatcher als leider.
  Dank zij haar, zit het merendeel van Europa nu met marktwerking die niet doet wat ze er van verwacht hadden. Gezondheidszorg wordt duurder, tegelijkertijd ook slechter. Openbaar vervoer, duurder en minder bussen, trams en metro.
  Binnenkort geen postbezorging meer op maandag en voor de rest moet je al blij zijn dat je wat ontvangt, er is tegenwoordig wel heel veel kwijt en wordt later in een sloot of zo gevonden.
  En zo kan ik nog wel even doorgaan.
  Ik heb de betere tijden nog meegemaakt, toen NL en Zweden bovenaan stonden met de beste sociale voorzieningen, lage werkloosheid, etc.
  Dat komt in beide landen NOOIT meer terug, want er moet aan die “arme” aandeelhouders gedacht worden.

  En nu u!!.
  Türkiye: :turk:
  Hollanda: :duivel:

 4. Het is ook niet de bedoeling u te kwetsen, maar de feiten in NL en veel andere Europese landen zijn helaas zo.

  Ook begrijp ik wel dat hier in Turkije niet alles rozengeur en maneschijn is. Maar het gaat hier de goede kant op, waarbij gezegd moet worden dat de AK Parti wel religieuze zaken probeert erdoor te krijgen en dat zo staat en kerk gescheiden op de tocht gaat staan.

 5. Anamurlu , nou dat eerste is U uitstekend gelukt.Terwijl ik pas enkele maanden op dit Forum zit heb ik gisteren de Moderator verzocht mijn gebruikersnaam en al mijn bijdragen te wissen.Op deze manier gegevens uitwisselen is niet waar ik naar op zoek ben. Mensen met wel zeer lange tenen en beterweters(Sorry).
  Succes met Uw bijdragen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.