login: wachtwoord: [wachtwoord kwijt - registreren]

Turks militair konvooi onderweg naar Syrische grens

post thumbnail

Turkije heeft maandag een konvooi van ongeveer 20 voertuigen gestuurd naar de grens met Syrië. Hieronder bevinden zich raket-batterijen, gepantserde voertuigen en militaire troepen. Deze actie laat zien dat de vrees van Turkije over de beveiliging van de zuidelijke grens met Syrië toeneemt.

Er is nog geen enkele aanwijzing dat de Turkse troepen van plan zijn om de grens over te steken, het lijkt dus vooral om voorzorgsmaatregelen te gaan.

Het desbetreffende konvooi vertrok vanuit een basis in de provincie Gaziantep naar het zuiden richting de provincie Kilis, waar de troepen voorlopig zullen blijven, volgens het staatspersbureau van Turkije.

Premier Erdoğan, een voormalige bondgenoot van Assad, is tegenwoordig een van zijn meest luidruchtigste critici. De spanningen tussen de twee landen bereikte een piek op 22 juni, toen Syrische troepen een Turks militair verkenningsvliegtuig neerschoten, waarbij twee piloten om het leven kwamen.

Tags bij dit bericht:

Er zijn 2 reacties

JC van Leijden

o jee

HoiHoi

Ik hoop dat zo snel mogelijk rust keert in Syrie zodat Turkije ook even tot rust kan komen..

Plaats Reactie

:zonnen: :yeeeh: :worship: :wop: :wink: :uncheer: :twosome: :turk: :tooth: :tongue: :smash: :shutup: :roll: :oops: :oo: :ned: :mrgreen: :loller: :lolflag: :lol: :lekker: :hup: :huh: :heet: :evil: :eten: :emo: :duivel: :cry: :clown: :cheer: :bwuh: :biertje: :P :D :?: :-| :-? :) :( :!: 8-O 8)