Turks eiland wordt “langzaamste eiland” in de wereld

1
1112

Het Turkse eiland Gökçeada, in de Egeïsche Zee, zal het “langzaamste eiland” in de wereld worden, heeft de burgemeester aldaar gezegd.

Burgemeester Yucel Atalay presenteerde zaterdag op het eiland een bestand met betrekking tot “Cittaslow” criteria bestaande uit 52 artikelen van de Internationale Vereniging Cittaslow.

“Onze criteria zijn goedgekeurd en ons eiland heeft de titel ‘Cittaslow’ mogen ontvangen,” vertelde Atalay.

De van Cittaslow Beweging is opgezet in 1999 met behup van de briljante intuïtie van Paolo Saturnini, die in het verleden burgemeester van Greve in Chianti was, een klein stadje in Toscane.

Met nieuwe ideeën over de stad zelf en het bedenken van een andere manier van ontwikkeling, gebaseerd op de verbetering van de levenskwaliteit, verspreid Santurnini zijn gedachten over Turkije.
Het belangrijkste doel van Cittaslow, was en is tot op heden, om de filosofie van Slow Food te vergroten. De bedoeling is om te zorgen dat lokale gemeenschappen en de regering van steden, de concepten van eco-gastronomie zullen gaan toepassen op de praktijk van alledag.

Gemeenten die zich bij de vereniging aan sluiten zijn ingegeven door de steeds zeldzamer wordende mens, die van een vroegere tijd, waar de mens nog steeds voorvechter is van de langzame en gezonde opeenvolging van de seizoenen, met respect voor gezondheid van de burgers, de echtheid van producten en lekker eten, rijk aan fascinerende ambachtelijke tradities van waardevolle kunstwerken, pleinen, theaters, winkels, cafés, restaurants, spirituele plaatsen en ongerepte landschappen, gekenmerkt door spontaniteit van religieuze riten, respect voor tradities, door de vreugde van een langzame en rustige manier van leven.

1 REACTIE

  1. Ik was er al twee keer. Voor het laatst afg zomer. Als je van de rust houd, is dit een pracht eiland. Wij zijn er helemaal verlieft op geworden. Aan een kant van het eiland heb je een zoutmeer wat aan een witte zandstrand grenst. Aan deze strand kun je meters wijd de zee inlopen, op witte zand natuurlijk. Een echte aanrader!!! Wel handig een auto op het vaste land te huren, omdat er op het eiland zelf geen auto te huur is en de domus niet overal naartoe rijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!