Turkish Airlines rekent vanaf nu extra kosten voor bagage

1
4789

De grootste luchtvaartmaatschappij van Turkije, Turkish Airlines, hanteert nieuwe tarieven bij de aanschaf van tickets. Reizigers die ruimbagage mee willen nemen betalen nu extra voor hun vlucht.

De vliegmaatschappij biedt vanaf heden 3 soorten tickets aan. EcoFly, ExtraFly en PrimeFly. De nieuwe tarieven betreft alleen internationale korte en middellange reizen. Vluchten tussen Nederland en Turkije vallen hier ook onder. De voorwaarden voor langeafstandsvluchten blijven ongewijzigd.

EcoFly

Passagiers die tickets kopen met een EcoFly-tarief mogen maximaal 8 kg handbagage met een afmeting van maximaal 55x40x23 cm meenemen. Bovendien mag je daarnaast niet meer dan één persoonlijk bagagestuk meenemen: een kleine handtas, laptop, camera of videocamera. De maximale afmetingen hiervan zijn 40x30x15 cm. Met de EcoFly optie kun je vooraf geen stoel kiezen en is er ook geen mogelijkheid om je tickets te annuleren of om te boeken naar een andere datum.

ExtraFly

ExtraFly is het middelste ‘economy’ tarief. De prijs voor dit ticket is rond de 10 Euro duurder dan EcoFly, maar daar krijg je ook meer voor. Zo mag je 1 stuk ruimbagage van maximaal 23 kg meenemen. Bovendien heb je de mogelijkheid om vooraf een stoel te kiezen.

PrimeFly

Reizigers die kiezen voor het duurste tarief, PrimeFly, mogen 30 kg bagage meenemen zoals voorheen de standaard was bij alle internationale vluchten van Turkish Airlines. Ook krijgen deze passagiers toegang tot Fast Track op de luchthaven waardoor ze sneller door controleposten kunnen. Ook is er dan de optie een ticket om te boeken of te annuleren tot 1 dag voor vertrek. Het verschil tussen het hoogste en laagste tarief is ongeveer 50 Euro.

Meer info: Turkish Airlines Help Page

1 REACTIE

 1. Hallo.
  ik probeer mijn extra’s bagage te boeken bij mijn vliegtickets die ik hij Mystrip geboekt heb maar ik vind geen weg. contact gehad met Mystrip maar ze zeggen dat Turkse airlines moet dit voor mij regelen, en ik heb naar klantenservice gebeld niemand naam op.
  Wat moet ik doen?
  Is bij terugvlucht wil ik dat.
  Graag een reactie tegemoet
  Met vriendelijke groet
  M.Zandt Jalloh

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!