Turkish Airlines dagelijks van Amsterdam naar Sabiha Gökçen

12
1129
Turkish Airlines Boeing 737-8F2 op Schiphol (Jur Visser)

Turkish Airlines (THY) gaat vanaf de zomer in 2013 dagelijkse vluchten uitvoeren van Amsterdam Schiphol naar Sabiha Gökçen Airport, het vliegveld in het Aziatische gedeelte van Istanbul.

De Turkse vliegmaatschappij domineert al op Atatürk International Airport, het vliegveld aan de Europese zijde van Istanbul. THY heeft hier maar liefst 77% van de totale capaciteit in handen. Door straks ook tussen Sabiha Gökçen en Amsterdam Schiphol te gaan vliegen, wil Turkish Airlines concurreren met Pegasus, Transavia en Corendon. Voorheen voerde THY wel een aantal vluchten uit via het dochterbedrijf AnadoluJet.

Turkish Airlines groeit de laatste jaren enorm snel en met de toevoeging van 26 nieuwe bestemmingen in 2012 vliegt de maatschappij momenteel al op 209 bestemmingen. In 2012 groeide het aantal passagiers met 19,6 procent naar 39 miljoen. In 2013 wordt verwacht dat dit aantal tussen de 45 en 50 miljoen zal uitkomen. Het bedrijf heeft momenteel een vloot van meer dan 200 vliegtuigen.

De groei van de vliegmaatschappij zal voorlopig nog flink aanhouden nu er ook plannen zijn voor een derde vliegveld in Istanbul, waar THY zeer waarschijnlijk grote zaken mee gaat doen.

12 REACTIES

  1. Da’s zo mooi.. Maar toch wanneer ik naar Sabiha Gökcen vloog nam altijd de FLYPEGASUS. Maar nu weer THY terug is dat plaats te vliegen, Wie weet weer met de oude nest maatschappij THY vliegen. Zoiezo ben ik altijd met die 2 maatschapijjen tevreden THY & FLYPGS. Maar FLYPGS staat bij mij wel nummer nog 1 steeds daarna THY op de 2e plek.

  2. THY buiten hoogseizoen valt mee. in t hoogseizoen pak ik ankara – ams corendon en dan Transavia terug naar Sabiha, daar pak ik dan THY lokale vlucht voor 50 tl ofzo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!