Turkije’s eerste elektronische bibliotheek geopend

3
627

Om de toegang tot een schat aan wetenschappelijke gegevens op het internet te vergemakkelijken, zet een bedrijf zich in om zoveel mogelijk boeken in de Turkse taal voor de online wereld te digitaliseren, met het uiteindelijke doel zijn diensten voor iedereen toegankelijk te maken.

“Vanaf nu zal het makkelijker zijn voor iedereen om boeken in de Turkse taal online te bereiken”, zegt Hayri Yavuz, manager van HIPERLINK Limited Company, dat titels van 220 uitgeverijen in haar online systeem heeft, genaamd HiperKitap. “HiperKitap maakt het mogelijk om eenvoudiger en dus sneller aan de juiste gegevens te komen”.

Hayri Yavuz: De Turkse online bibliotheek biedt binnenkort de mogelijkheid van toegang tot academische gegevens voor iedereen. Momenteel hebben al ongeveer 60 universiteiten toegang tot het archief via hiperkitap.com. Na het aanleggen van de nodige infrastructuur, zal de bibliotheek dus beschikbaar worden voor iedereen.

Het online systeem maakt tevens leren op afstand eenvoudiger, volgens de General Manager van het bedrijf. Hiperkitap kan daarnaast bijdragen aan allerlei wetenschappelijk onderzoek.

“Ons systeem is ook geschikt voor gebruik in openbare bibliotheken”, zegt Yavuz. Met de steun van het ministerie van Cultuur en Toerisme, werd Hiperkitap al in 500 openbare bibliotheken gepresenteerd tijdens de ‘Week van de Bibliotheek’. “We hebben hierop veel positieve feedback gekregen.”

Bron: hurriyetdailynews.com

3 REACTIES

  1. @Annet
    gewoon via internet op school of thuis…ze krijgen ook nog een leentoestel genaamd Ipad 2 dat turkse onderwijs ministerie miljarden heeft geinvesteerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!