“Turkije zal haar gehele schuld aan het IMF in april 2013 aflossen”

37
907

Turkse premier Erdogan zei dinsdag 15 mei dat Turkije in staat is om al haar schulden aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF) af te lossen in april 2013.

Tijdens een toespraak van de (AKP) fractievergadering, zei Erdogan dat Turkije in 2007 internationale directe investeringen aantrok ter waarde van 22 miljard dollar gedurende de termijn van zijn partij.
“De daaropvolgende jaren trok Turkije internationale directe investeringen aan van respectievelijk 18,5 miljard dollar in 2008, 8,4 miljard dollar in 2009, 9 miljard dollar in 2010 en 16 miljard dollar in 2011”, aldus Erdogan.

Met betrekking tot de schuld van Turkije aan het International Monetair Fonds, zei de premier dat het land haar schuld aan het fonds heeft verlaagd van 23,5 miljard dollar tot 2,3 miljard dollar tijdens de looptijd van de AK-partij. Erdogan: “We zullen in april 2013 al onze schuld aan het IMF aflossen”.

37 REACTIES

  1. Turkije heeft op dit moment ongeveer 2 miljard dolar schuld aan het imf. 2013 is dus het jaar om te verhuizen naar Turkije!

  2. Boyle basbakan ve hukumet herkeze lazim ! Helal sana Recep Tayyip Erdogan ! Allah daha uzun omurler ve daha uzun iktidarlar versin …

  3. Turkije heeft de laatste 50 jaar geleend van het İMF en veel rente moeten betalen. Rente die gebruikt had kunnen worden bij het bouwen van wegen, ziekenhuizen en scholen. Dat we eindelijk van het İMF af zijn vind ik toch wel belangrijk nieuws en goed nieuws ok te horen. Wel blijven vast houden aan financiele discipline anders wordt bet Griekenland taferelen…

  4. Odenmese kizariz, odenince kizariz, borc alininca kizar, borc verilince kuplere bineriz. Nasil bir direkler arasi boyle?

  5. Ik ben eigenlijk meer benieuwd wat voor internationale directe investeringen dit zijn…Gaan we Europa of Amerika weer een dienst verlenenen waarmee zij op langere termijn veel meer winst uit kunnen halen?

  6. 51 jaar geleden kreeg Turkije haar eerste IMF-schulden. Sindsdien is het niemand gelukt om de schulden aan het IMF af te lossen. De schulden werden steeds meer en meer. Totdat Erdogan aan het roer stond.

  7. @Antonieq, en waarom zouden wij naar jou luisteren? Je hebt altijd kritiek klaar voor AKP en vooral voor Recep..
    Dankzij Recep kun jij in Turkije in alle rust zonder enig viezigheid leven…probeer dat maar 5 jaar voor dat AKP aan de macht kwam…ben je in no time weg!

    trouwens, waarom zou Recep gaan liegen over dat IMF? heb jij enig reden waarom hij mogelijk zou gaan liegen? De nieuwe verkiezing is ver weg…
    RECEP :turk: :worship:
    AKP :turk: :yeeeh: :twosome: :worship:

  8. 3 miljard wordt betaald aan imf waarmee de schuld aan het imf wordt voldaan. Maar hoe zit het met de rest van de torenhoge staatsschuld dan? Imf afbetalen is puur inspelen op media aandacht in turkije omdat turken over het algmeeen een afkeer hebben tegen het imf. Door het imf te betalen kan erdogan zich profileren als een held. Terwijl de staatsschuld alleen maar toeneemt..

  9. Als je de trap opstapt ga je stap voor stap dus alles met de tijd insAllah Tayyib erdogan is the best hij is onze leider ,,,Allah onu basimizdan eksik etmesin ,,,, Nazar etme ne olur calis seninde olur,,,

  10. @Yusuf,

    steek je hoofd maar in het zand !!

    Geloof maar de geweldige woorden van profeet Erdogan , de man die JOU land heeft verkocht aan amerika en israel .

    İmf schuld is maar een schijntje van wat de eigenlijke staatsschuld is.Doe je roze bril af en zie dat de schuld zeker 300miljard $ is.

    Zie ook wat Onur Arslan zegt.
    Zie ook wat Ayhan Ozbe zegt , en Hayat Kart niet te vergeten.

    Dus waarom jij iedere keer tegen mij denkt iets te moeten zeggen??

    Kom eerst eens met feiten en niet met die kleuterschool wijsheden dat Erdogan en zijn vrienden de boel in 5 jaar schoon hebben gemaakt en andere wartaal.

  11. nasil odeyecekmis pekii amfden baska yerden borc alarakmi vatan topraklarini karis karis satarakmi allahin belasi allah bilir otobanlari da satmistir ulan vatanin icine etcekler

  12. selim satiyor ki bisey yapmak icin borca girmiyor turkiye bugune bugun safasa girse kazanir tpraklar yine tr yin borcsuz yapmis oluyor satmak deyince hemen yargilama kim yapmis bukadar sey tayipin yaptini simdi deyil ileride anliyacaniz bilmiyosan konusma .

  13. “de man die JOU land heeft verkocht aan amerika en israel.”
    Zo, jij bent goed geïntegreerd zeg. :lolflag: Misschien schiet je zelfs te ver door ??

    Het klopt inderdaad dat de Turkse staatsschuld niet alleen bij het IMF uitstaat. Niettemin is de verlossing van het IMF een positieve mijlpaal, omdat die instelling naast rente ook zeggenschap eist over het economische beleid. Om in aanmerking te komen voor een IMF-lening dienen allerlei overheidsbedrijven geprivatiseerd te worden. Nu is Erdogan een liberaal die sowieso voor privatisering is, maar ik heb toch liever dat een Turk over de Turkse economie beslist dan een gladde Amerikaan die ons eventjes de les komt lezen. Voor het gevoel dus.

    De Turkse staatsschuld valt overigens mee, zowel absoluut als relatief. :turk:

  14. Waarom moeten mensen altijd zo negatief denken. Als er iets positiefs in de media wordt gebracht laten we daar dan niet gelijk negatief over denken. Blijf een beetje positief over dit mooie land. Het blijft ons land. Bizim vatanimiz bizimdir. Bir karis topragini yedirmeyiz ellere. NE MUTLU TURKUM DİYENE!!

  15. Bruto Nationaal Product Nederland: 840.000.000.000
    Staatsschuld:
    407.000.000.000
    Als percentage van BNP 48.5%

    BNP Turije: 780.000.000.000
    Staatsschuld: 300.000.000.000
    Als percentage van BNP 40%

    Staatsschuld van Turkije valt relatief heel erg mee.

    Ter vergelijking:
    Italie 119%
    Belgie 97%
    Frankrijk 82%
    Engeland 77%

  16. Aan de reacties te zien zijn er blijkbaar nog altijd mensen die helemaal niet op de hoogte zijn van de vooruitgang die Turkije de laatste jaren dankzij AK partij heeft geboekt. Daarom raad ik hen aan om eens naar Turkije te reizen en het zelf ter plaatste te zien en niet vanuit hun luie stoel in Nederland kritiek te uiten. Elke land in Europa heeft crisis buiten Turkije, elk land gaat achteruit of houdt nipt stand op economisch vlak, buiten Turkije die de grootste groeier in Europa en de 2de grootste in de wereld is. Als je het beschikbare geld en bronnen dat Turkije heeft juist gebruikt dan zijn we in april 2013 zeker verlost van ons schuld aan IMF… Cekemyenler? Anten taktirin…

  17. @Fevzi Çakmak,

    als je goed leest verwijst de opmerking “JOU land” naar Yusuf waarvan men toch kan aannemen aan de naam te zien dat hij een Turk is.
    Enne ik ben een nederland met nul komma nul turks bloed die al in Turkije kwam voordat 99% van de Nederlanders ooit van het land gehoord hadden, ondertussen met een turkse vrouw getrouwd en,taal geleerd en ik kom gemiddeld 2 maak per jaar in Turkije.

    Zou jij het niet prettiger vinden dat iemand die ook aan het volk denkt beslist over wat er verkocht wordt aan het buitenland en niet aan de innercircle ( familie en nog rijke wordende vrienden)?

    De tijd komt steeds dichterbij dat er niks meer overblijft voor Turkije om mee te handelen:
    amerika heeft een aantal belangrijke staatsbedrijven + de rechten voor het ontginnen van Borium dit alles voor zeer weinig geld terwijl Turkije daarmee een wereldmacht zou moeten kunnen zijn aangezien er maar weinig plaatsen in de wereld zijn waar Borium te halen is.
    Aan israel zijn grote stukken grond rond Syrie verkocht zodat irael een extra buffer heeft voor wat voor plannen ze ook hebben.

    Dus @ onder andere Kenan,
    je kunt wel met cijfers komen die laten zijn dat de turkse staatsschuld procentueel lager is als die van nederland maar Turkije zal wel een onderpand moeten hebben om deze te kunnen verlagen en deze is voor een groot deel al op/weg.

  18. Türkiyenin toplam dış borcu 600 milyar doların üzerinde ! Satılan fabrikalar tüpraş dahil, limanlar, bankalar, telekominikasyon kuruluşları, 83 bin hektar tarım arazisinden elde edilen gelir bu borcun faizine gitti.. Şimdi sırada ana yol otobanlar köprüler ve ormanar var! Satılacak birşey kalmadığında, kasabına aşık olmuş koyunlar gibi bu akpkk ya oy verenleri satarlar inşallah………

  19. Türkiyenin toplam dış borcu 600 milyar doların üzerinde ! Satılan madenler, limanlar, bankalar, telekominikasyon kuruluşları, 83 bin hektar tarım arazisi ve tüpraş dahil tüm fabrikalardan elde ettikleri geliri bu borcun faizine kaptırdılar.. Şimdi sırada ana yollar otobanlar köprüler ve ormanar var! Satılacak birşey kalmadığında, kasabına aşık olmuş koyunlar gibi bu akpkk ya oy verenleri satarlar inşallah………

  20. Bu akpkk çorabını Türkiyenin başına örenler şimdi kazandıklarını sanıyorlar, öyle sanmaya devam etsinler. En büyük müttefiklerini sırtından vurmanın ne büyük bir hata olduğunu, kazdıkları kuyuya kendileri düşünce anlayacaklar……

  21. Erdogan is conservatief liberaal.
    Hij gelooft in privatisering van bedrijven.
    Staatsbedrijven zijn lui, arrogant en weinig productief. Voor 2002, tijdens Ecevits periode stond Turkije aan de rand van de afgrond.
    Je kunt dan wel vasthouden aan je waardeloze staatsbedrijven die niets opbrengen, maar je hebt er niets aan. En de burger ook niet.

    Verkopen levert iets op waar je iets mee kunt doen. En de regering van Erdogan doet er iets nuttigs mee. Door oud ijzer te verkopen en een gezond bankenstelsel op te zetten en een goede investeringsklimaat te creeren – er worden tientallen miljarden door buitenlandse bedrijven geïnvesteerd krijg je groei van de economie. En daaruit groeiende belastinginkomsten. (zie hieronder)
    Dan heb je geen onderpand nodig om je schulden af te betalen.

    Inkomsten uit belasting van Turkije.
    (Dus niet de totale inkomsten)

    2007 171.098.466.000
    2008 189.980.827.000
    2009 196.313.308.000
    2010 235.714.637.000
    2011 284.446.206.000

  22. Atip tutmaya gerek yok.. Amerika’nın toplam dış borcu 14 trilyon 300 milyar dolar Turkiyenin IMF ye olan borcu yaklasik 2 milyar dolar.. Dit verklaart alles..

  23. Dat is te danken aan Kemal Dervis
    De in 1949 in Istanbul geboren Derviş volgde zijn opleiding aan de London School of Economics en promoveerde aan Princeton University.
    Derviş werkte 24 jaar voor de Wereldbank; de laatste vijf jaar als vicepresident.
    Na zijn loopbaan bij de Wereldbank werd Derviş in 2001 als minister verantwoordelijk voor het economische hervormingsprogramma van Turkije onder leiding van de inmiddels overleden premier Bülent Ecevit. In 2005 volgde het directeurschap van UNDP.

  24. Nu alle Mustafa Kemal Ataput beelden en foto’s verbannen uit Turkije. De half Griekse pedofiel en incestpleger moet uit de Turkse geschiedenis gewist worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!