Turkije wil verpleegkundigen uit het buitenland halen

11
717

Minister van Volksgezondheid Recep Akdağ zei maandag dat zijn ministerie het inhuren van buitenlandse verpleegkundigen zal gaan toestaan, om lege arbeidsplaatsen in de gezondheidssector op te vullen. Het huidige personeelstekort komt de kwaliteit van de gezondheidszorg namelijk niet ten goede.

Minister Akdağ zei maandag in een interview met Habertürk dat de condities in de gezondheidszorg moeten worden verbeterd, met name op het gebied van goed opgeleid personeel. Hij voegde eraan toe dat de regerende AK-Partij een regeling zal treffen waardoor het mogelijk wordt om verpleegkundigen uit het buitenland in te huren.

“Wij hebben 160 artsen per 100.000 mensen beschikbaar, terwijl de Europese landen ongeveer 350 artsen voor hetzelfde aantal mensen hebben. Wij hebben 200 verpleegkundigen per 100.000 mensen, terwijl dit aantal in sommige Europese landen tot wel 700 verpleegkundigen per 100.000 mensen oploopt”, zei Akdağ. De minister wil de kloof in de gezondheidszorg tussen Turkije en Europa aanpakken. Wat ook bijdraagt aan het huidige tekort aan goed personeel, is het feit dat het op dit moment illegaal is om niet-Turkse verpleegkundigen in te huren. Akdağ zei dat zijn ministerie het verbod op het inhuren van verpleegkundigen uit het buitenland op gaat heffen.

Bron: todayszaman.com

11 REACTIES

  1. @azim wat is er hier bullshit eraan? We betalen hier in nederland al helemaal scheel,
    Waarom zou je niet naar turkije gaan voor betere artsen….jou commentaar slaat ook nergens op

  2. Murvet ik sluit me bij jou aan. Verpleegkundige in tr hebben te weinig ervaring in verpleegkundige handelingen.Het spreekt mij wel aan. Waar kun je eigenlijk aanmelden.

  3. Straks krijgt Turkije dat probleem van gastarbeiders wat we in Nederland hadden en waar ik nog steeds last van heb.

  4. @ Jeffrey, maak je geen zorgen, turkse politie weet van aanpakken, eerlijk aanpakken (tegenwoordig he niet vroeger), kun je hier in nederlandse rechtsysteem niet zeggen. verkrachters die maar ongeveer een 2 jaar krijgen en moordenaars 5 a 7 jaar, in turkije krijg je gewoon bijna de helft van je leven.

  5. Verpleegkunde uit Nederland of België zou wel een goed idee zijn, kunnen ze misschien leren hoe ze met mensen om moeten gaan, heb zelf een bijna trauma ervaring van mijn zoontje die een sneetje had in zijn voorhoofd en “geholpen” werd. Daarvoor ook nooit normaal geholpen tijdens mijn zwangerschap..

  6. Wat ik zo jammer vind aan het medisch personeel in Turkije is, dat wanneer je in een minder lux ziekenhuis komt, het allemaal van die omhooggevallen mensen zijn.
    Ze gedragen zich alsof ze ministerpresident zijn of zo…Dus zeer onvriendelijk en bijna niet menselijk. Ik kan me vinden in jou commentaar Marijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!