zaterdag 5 december 2020
Home Nieuws Turkije verwacht dit jaar 45 miljoen toeristen

Turkije verwacht dit jaar 45 miljoen toeristen

7
421
Tijdens een drukke periode op het strand van Side

Voorzitter Bendevi Palandöken, van de Turkse Handelaren en Ambachtslieden Confederatie, verwacht dat Turkije dit jaar 45 miljoen toeristen zal ontvangen.

Vorig jaar nam het aantal toeristen met 7,6 procent toe tot een getal van bijna 40 miljoen. Het inkomen uit de toeristische sector nam zelfs toe tot 32,5 miljard dollar, een stijging van maar liefst 11,4 procent. Momenteel zijn er 1,5 miljoen Turken werkzaam in de toeristische sector.

Cruisevakantie Turkije is erg populair

Er is ook een rapport vrijgegeven van de Associatie van Turkse Reisagentschappen. Hierin staat dat er wordt verwacht dat er dit jaar zo’n 22 miljoen mensen een cruise reis zullen maken naar of via Turkije. De groei van het cruisetoerisme is voornamelijk te danken aan de economische situatie in Griekenland, waar ook veel schepen vertrekken.

7 REACTIES

 1. Waar zijn deze cijfers op gebasseerd?

  Op niet europese toeristen ?

  Als ik in Nederland bij vrienden en bekenden rond vraag dan wil er niemand meer naar Turkije
  veel Nederlanders blijven op de camping of gaan weer ouderwets naar Spanje.

 2. Antonieq,

  Jou vrienden kring is een goede maatstaf…
  Ware het niet dat er in de telegraaf van 5 mei j.l. stond dat Turkije weer als voorgaande jaren populair is onder de Nederlanders. Maar zelfs als het aantal Nederlandse toeristen zou verdubbelen of er zou géén één Nederlander naar Turkije op vakantie gaan, die cijfer valt toch in het niets vergeleken met het totaal.

 3. Sorry Kenan,

  maar de Telegraaf kun je toch niet een krant noemen waar maar ook een enkel serieus kloppend bericht vandaan komt 😀

  Enne mijn vrienden kring is zeker een goede maatstaf , eigenaren van reisbureaus en mensen die tot voor een jaar of drie meerdere keren per jaar naar Turkije gingen lijken me een redelijke maatstaf 😉

  Met de laatste opmerking spreek je je eigen weer lekker tegen door eerste te zeggen dat de Telegraaf schrijft dat Turkije populair is onder Nederlanders maar uiteindelijk maakt het niet uit op het totaal .
  Welk totaal mag dat dan wel wezen?
  Nederland neemt alles over wat het staatspersbureau van Turkije wat dus in handen is van AK P .
  Als ze zeggen 45 miljoen toeristen word dat genoteerd, schrijven ze volgend jaar 60 miljoen word dat ook blind overgenomen.

 4. @antonieq
  je bent echt oppositie… ongeacht wat men goed doet of niet ….!

  aangezien je de waarheden van anderen niet aanneemt of op zijn minst op alle twijfel trekt..

  vertel dan ons jou waarheden wand zo zie je het immers….

  vertel ons is wat zijn de waarheden in of van Turkye

 5. @Antonieq,

  In 2011 en 2012 zijn er 820 duizend Nederlanders naar Turkije op vakantie geweest. En in de eerste 6 maanden van 2013 is dat alleen maar toegenomen met ruim 9,4% (na 30 seconden googlen gevonden).

  Al gaat geen één Nederlander op vakantie dan nog is dat dus nog geen miljoen minder op de ‘balans’. En dat is natuurlijk heel extreem genomen en onmogelijk.

  Kan dus best dat die cijfers niet kloppen of god weet waar op gebaseerd zijn maar aan de NL’ers zal het niet liggen of ze nou wel of niet behaald worden 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.