login: wachtwoord: [wachtwoord kwijt - registreren]

Turkije versoepelt regels voor verblijfs- en werkvergunning

post thumbnail

Het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft vrijdag een besluit genomen dat de voorschriften met betrekking tot de verblijfs-en werkvergunning voor buitenlanders verandert.

De nieuwe regels, werden afgelopen maandag al verstuurd naar gouverneurskantoren in het hele land. Een belangrijke wijziging zijn de kosten voor een werkvergunning. Deze zijn verlaagd van 650 TL naar 150 TL.

De wijzigingen vergroten daarnaast de reikwijdte van buitenlandse bezoekers. Je krijgt nu automatisch een tijdelijke verblijfsvergunning voor vergaderingen, conferenties, culturele activiteiten en commerciële handel.

Ook zijn buitenlanders die een verblijfsvergunning hebben met een geldigheidsduur van zes maanden vanaf nu in staat om een werkvergunning te verkrijgen via het ministerie van Arbeid en Sociale Zekerheid.

Tot het einde van 2012 kan je een eenmalige verblijfsvergunning krijgen voor maximaal zes maanden. Het besluit is per direct van kracht.

Er zijn 14 reacties

Arlette Günaydın-Veldhuijzen

Wauw dat is goed nieuws! Dus iedereen die een ikamet voor 6mnd heeft kan voor slechts 150 lira een werkvergunning aanvragen? Dat biedt voor heel veel mensen mogelijkheden! Top!

Bili

Wow Super man! ik heb vorige maand een verb.vergunning van 1 jaar gekregen, ik kan dus nu ook een werkvergunning aanvragen! super man!

Hakkı Can Malkoç

dat betekend dat er veel Grieken naar Turkije gaan komen voor werk xD

Mustafa Zerda Sahin

Die grieken blijven maar lekker met zijn allen in Griekenland…

Marina Hogeveen

Geweldig! Mijn plan is om volgend jaar zomer te emigreren naar istanbul. Dus een goedkopere ikamet? Is dat dan 150 lira? Kan iemand mij nog meer tips geven voor t verhuizen naar turkije? Alvast bedankt!

Evelien Bogaart

De wijzigingen klinken goed maar de praktijk is helaas anders; het wordt steeds moeilijker om een werkvergunning te krijgen.

Miranda Köroğlu

ikamet is 120 lira voor nederlanders, voor 1 jaar!

Miranda Köroğlu

dat hadden ze vorig jaar al aangepast. Dus je kan voor 280 l wonen en werken.

Loreley

Klinkt inderdaad goed, de praktijk is echter dat de meeste aanvragen voor een werkvergunning worden afgewezen, met als reden: ‘een Turk moet het werk doen’. Ik verwacht dan ook niet veel van deze zogenaamde wijzigingen… allemaal leuk op papier, de realiteit is anders.

inekeb

ik heb zojuist voor 3 maanden een visum gekregen. Ik wil 6 maanden blijven. Wat doe ik nu? procedure voor de verblijfsvergunning starten?

Jan Dubbeldam

is nu ook weer dat visum besluit van “6 maanden visum 3 maanden verblijf” van de baan en ben je bij een verblijfsvergunning nog steeds verplicht je te verzekeren?

Lilian Van Der Zee

zal wel…..:((

Evelien Bogaart

Makkelijker om aan te vragen betekent niet makkelijker om te krijgen…

Ekyam

Hallo iedereen hier,
Ik weet niet of dit topic nog up-to-date is maar ik ben vorige week nog naar het konsulaat geweest om mijn werkvisum voor een jaar op te halen en ik moest ineens 188euro betalen!!! Weet iemand hier of dit klopt??? Ik kan er namelijk verders niks over vinden,
Alvast bedankt

Plaats Reactie

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of Abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

:zonnen: :yeeeh: :worship: :wop: :wink: :uncheer: :twosome: :turk: :tooth: :tongue: :smash: :shutup: :roll: :oops: :oo: :ned: :mrgreen: :loller: :lolflag: :lol: :lekker: :hup: :huh: :heet: :evil: :eten: :emo: :duivel: :cry: :clown: :cheer: :bwuh: :biertje: :P :D :?: :-| :-? :) :( :!: 8-O 8)