Turkije stopt verkoop van vastgoed aan buitenlanders in 7 provincies

33
830

Vanaf nu wordt er in 7 Turkse provincies geen vastgoed meer verkocht aan buitenlanders. Dat meldt een bericht in de Turkse krant Vatan.

Het gaat om totaal 11 steden in de provincies Ankara, Batman, Erzincan, Malatya, Usak, Gaziantep en Sirnak, waar inmiddels het wettelijk toegestane quotum van 10% is overschreden.

Tot in 2003 was het helemaal niet toegestaan om vastgoed aan buitenlanders te verkopen, maar door een wetswijziging in dat jaar konden buitenlanders toch eigenaar worden van vastgoed in Turkije.

Volgens Erdogan Bayraktar, de Turkse minister van Milieu en Stadsplanning, hebben de afgelopen 8 jaar 103.604 buitenlanders in totaal 96.925 eigendommen verkregen. Qua oppervlakte komt dat neer op 81 miljoen vierkante meter.

Het zijn voornamelijk Duitsers en Britten die geïnteresseerd zijn in het kopen van grond in de Centraal-Anatolische provincies.

De nieuwe maatregel wordt geïnterpreteerd als een uiting van het Turkse nationalisme, vooral omdat Turkije economisch sterk afhankelijk blijkt van Europa.

Bron: haber.gazetevatan.com/

33 REACTIES

 1. ik vind het al absurd dat mensen zonder Turkse kom af grond kunnen kopen in Turkije want dat kan ook niet in nederland dus moet het ook niet kunnen in Turkije.

 2. Dachten ze jaren lang dat Turken naar Europa wouden, maar heelveel komen juist in Turkije wonen van de buitenlanders. Ja de wereld is klein he.

 3. Esra

  Je hebt het over dat kan in NL ook niet maar als je leest zijn het de Duitsers en de Britten die in Turkije kopen. Nou weet ik niet of een buitenlander (niet alleen TURKEN) in die landen grond kan kopen.
  Er is al genoeg verkocht van Turkije dus deze stop begrijp ik wel en niet, ik zie het probleem niet, ja nationalisme dat zal het zijn…

 4. Goede zaak!! Turkije is veranderd sedert invasie van al die buitenlanders die goedkoop villa huizen en dorpjes toe eigenen! Die Engelsen kunnen er ook behoorlijk wat van! Nu dat de economie zeer goed gaat in turkije vind ik het top! wat mij betreft mag Turkije hun “vreemdelingen beleid” ook flink aanscherpen.. :)))

 5. Als buitenlander in nederland op vakantie komen wordt al bijna onmogelijk gemaakt met allerlie zogenaamd achterlijke regeltjes.. Kan mijn familie niet eens hier halen dus kommop hoor!! De buitenlanders zijn al genoeg uitgebuit nu ook nog het land.. Ik vind het het een super goede zaak! In het zo gastvrije Turkije moeten ook maar eens zo een beleid voor die achterlijke nlders opstellen.. stelletje uitbuiters!

 6. Beste Esra dat zie je toch een beetje verkeerd allemaal.
  İk ben Nederlander en heb in 1996 al een huis verkocht aan een 100% Turkse meneer met een Turks paspoort.
  En dat was geen flatje nee een groot huis in een oud stadje in Twenthe met beschermd stads gezicht.
  Verder staat er in het artikel dat je als buitenlander voor 2003 geen huis kon kopen in Turkije onzin ik heb mijn huis in 2001 gekocht.
  En woon er nog steeds in Bodrum dus :turk: :ned:

 7. @Esra toch wel vreemd dat ik veel Turken ken, die hier in NL een huis gekocht hebben… Zou t misschien kunnen zijn dat deze Turkse mensen goed onderwijs hebben gevolgd? En weten wat zij doen? Gezien de reacties hier m.n. die zo geweldig Nederlands schrijven maar vooral een geweldige denkwijze hebben vraag ik mij af of ze de boel niet in de maling nemen of dat zij echt serieus zijn….zo dom ben ik ze nog niet tegen gekomen..

 8. Als Nederlanders jullie reactie zouden lezen zullen ze niet naar Turkije gaan.Wij zijn Turken die gast vriendelijke volk,mensen die in dat steden iets zouden kopen kunnen ze ook niet,wie zou iets kopen in het zuiden van Turkije 🙂
  Allemaal welkom kopen of huren geen enkel probleem.
  en die Turken die slechte reactie plaatsen,doen alsof ze racisten zijn.stop met racisme.

 9. waarom haten mensen elkaar?
  wij moeten eens met z’n alle, alle haatzaaiers haten… lang leve menselijkheid. iedereen is overal welkom. zeker in Turkije.

 10. ik begrijp het probleem niet.. Turken en ook andere nationaliteiten die in NL wonen , werken en belasting betalen en zodoende een hypotheek krijgen van de bank kunnen in heel de EU een huis kopen . Dat komt de economie ten goede , en ook vaak de buurten waar huizen bezitters wonen . Zij onderhouden hun huis en tuin vaak beter dan huurders , en daar kunnen ze in Turkije nog wel wat van leren . Dus wat is daar nou verkeerd aan , de spekken de staatskas !? En discriminatie is niet op zijn plaats .

 11. ach je moet zaken een beetje in perspectief zien, en dat is voor sommigen nu eenmaal een beetje moeilijk met die oogkleppen die in de weg zitten.
  percentages in beschouwing genomen bezitten alle buitenlanders in Turkije bij elkaar denk ik nog geen 1% van Turkije. en voor al die azijnzeikers hier met negatieve reacties, beetje sparen en dan kun ook jij een huis kopen in zowel Turkije als in Nederland.

 12. Aan andere kant vindt ik het goed maar de andere kant weer niet…laten we dit doen, buitenlanders die meer dan 5 jaar in Turkije woont, krijgt net zo veel rechten als turkse burgers, zie in Japan ook zo doen.
  Maar zoals je weet, het is in Turkije alles spotgoedkoop voor buitenlanders omdat de lonen daar veel hoger ligt dan in Turkije…dus we moeten wel alles in balans laten houden en niet laten opkopen door buitenlanders…in Japan is het zo dat je huis mag gaan kopen na 10 gewoont te hebben in een huurhuis in japan…

 13. @yusuf… (Maar zoals je weet, het is in Turkije alles spotgoedkoop voor buitenlanders) mag ik je vragen wanneer je voor het laatst hier geweest bent? 🙂

 14. @Yusuf….. ik woon in Antalya en wat is dan spotgoedkoop????? Zoals Yakamoz1969 zeg …..wanneer je voor het laatst hier geweest bent?

 15. there is only one race and that`s the human race, and the place we live is called earth.
  erg jammer al die negatieve berichtjes, het lijkt nederland wel…
  en sylvana, turkse mensen kunnen sinds afgelopen zomer gewoon naar nederland voor gezinshereniging, dus als ze er willen gaan wonen, foutje van nederland die jarenlang een inburgeringscursus verplicht stelde terwijl dat helemaal niet mocht. maar op vakantie naar nederland is nog net zo moeilijk als het altijd al is geweest…

 16. Conny, volgens mij is het geen nationalisme, zoals jij dat bedoelt. Ik denk dat het voorzichtigheid is. Kijk maar eens wat er is gebeurd in Palestina nadat de oorspronkelijke inwoners rucksichtlos hun grond (en huizen) hebben verkocht aan de nieuwkomers (uit het buitenland) !!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!