Turkije start met bouw van een nieuwe kerk in Istanbul

1
2646

De plannen voor een nieuwe Syrische orthodoxe kerk in Istanbul zijn deze maand goedgekeurd. Binnenkort kan de bouw beginnen. Dit is de eerste nieuwe kerk die gebouwd gaat worden in het moderne republikeinse tijdperk van Turkije.

De vergunningen zijn er en de bouw kan binnenkort starten. De nieuwe kerk is gepland in de wijk Yeşilköy in Bakırköy, een gebied in de buurt van Istanbul Atatürk Airport. De burgemeester van de wijk, Bülent Kerimoğlu, maakte de plannen deze maand bekend.

Kerimoğlu verwacht dat de kerk binnen 2 jaar klaar moet zijn. Het zal de thuisbasis worden voor zo’n 17.000 Syrisch-Orthodoxe gelovigen in de regio.

In 2015 heeft de toenmalige premier Ahmet Davutoğlu de regering groen licht gegeven voor een nieuwe kerk in Istanbul, die tot nu toe slechts één oude Syrisch-orthodoxe kerk heeft.

Assyriërs zijn een etnische groep waarvan de oorsprong ligt in het oude noorden van Mesopotamië. Hun taal – een Aramese taal – is een van de oudste ter wereld, met een geschiedenis die 5.500 jaar teruggaat.

De orthodoxe kerk van de Maagd Maria Syriac (Assyrisch), ook wel bekend als Surp Asdvadzadzin, ligt in het Beyoğlu-district in Istanbul en is verre van vele Assyriërs, die voornamelijk wonen in de buurten Yeşilköy en Ataköy in Bakırköy. De gemeenschap gebruikt ook enkele katholieke kerken in de provincie voor diensten.

Er leven ongeveer 25.000 Assyriërs in Turkije. De meerderheid (ongeveer 17.000) woont in Istanbul, en anderen wonen in de oostelijke provincies Mardin, Adıyaman, Diyarbakır en Elazı.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!