login: wachtwoord: [wachtwoord kwijt - registreren]

Turkije sluit grenzen met Syrië

post thumbnail

De sluiting is een reactie op de verslechterende veiligheidssituatie. Er mogen geen vrachtvoertuigen meer de grens over, hoewel men niet verwacht dat de toestroom van vluchtelingen hierdoor afneemt.

“Alle Turkse grensposten met Syrië worden vanaf woensdag afgesloten voor vrachtverkeer”, zei een ambtenaar van de Turkse douane en het handelsministerie.

Syrische rebellen hebben in de afgelopen week de controle overgenomen van verschillende posten aan de Syrische kant van de grens. Ze komen nu al 16-maanden in opstand tegen president Bashar al-Assad.

Het sluiten van de grenzen zal een einde maken aan de doorgang van bepaalde voertuigen tussen Turkije en Syrië. Duizenden vluchtelingen uit Syrië, die een poging waagden om aan het conflict te ontsnappen, zijn inmiddels de Turkse grens overgestoken via smokkelroutes.

Vandaag zullen de enige drie grensposten die nog open stonden, Cilvegözü, Oncupinar en Karkarnis, worden afgesloten.

Er zijn 5 reacties

Nadia Werring

Ja gelijk hebben ze!

Lisa van Dellen

goede zet!!

Chantal Inançıl

Werd tijd

Oguzhan Tas

Hehe

Tulay Gol

Juiste beslissing.

Plaats Reactie

:zonnen: :yeeeh: :worship: :wop: :wink: :uncheer: :twosome: :turk: :tooth: :tongue: :smash: :shutup: :roll: :oops: :oo: :ned: :mrgreen: :loller: :lolflag: :lol: :lekker: :hup: :huh: :heet: :evil: :eten: :emo: :duivel: :cry: :clown: :cheer: :bwuh: :biertje: :P :D :?: :-| :-? :) :( :!: 8-O 8)