Turkije scheldt ziekenhuisschulden van patiënten kwijt ​

9
1936

Het ministerie van Volksgezondheid heeft maandag aangegeven dat zij in bepaalde omstandigheden de schulden van patiënten die geen ziektekostenverzekering hebben, kwijt hebben gescholden. Het gaat om een tijdelijke regeling en betreft de schuld van personen die niet in staat zijn de ziekenhuisrekening te betalen.

De regeling waarbij men de schuld aan het ziekenhuis niet meer hoeft te voldoen, geldt alleen voor behandelingen in staatsziekenhuizen.
Volgens gegevens van het Sociale Bijstand Informatie Systeem (SOYBİS), hadden meer dan 3 miljoen patiënten schulden aan de ziekenhuizen. Het totale bedrag van de schulden was 125 miljoen Turkse Lira.

De schulden werden vereffend op 23 december 2011, na een tijdelijke aanvulling van de desbetreffende wet. Onder andere patiënten die geen recht hebben op Sociale Bijstand en die een schuld hadden van minder dan 250 Turkse Lira bij staatsziekenhuizen, inclusief universitaire en academische ziekenhuizen, profiteerden van de regeling.

De schulden waarom het hier gaat, bestonden voornamelijk uit de kosten die niet betaald zijn door de familie nadat er iemand overleed in het ziekenhuis. Hun nabestaanden moesten het verschuldigde bedrag eigenlijk vóór 26 april 2011 betalen, maar met de tijdelijke regeling en een nieuw wetsvoorstel dat is aangenomen, hoeven zij deze bedragen niet meer te voldoen.

Daarnaast werden ook de schulden kwijtgescholden van een aantal burgers in de Turkse Republiek Noord-Cyprus (KKTC). Het gaat om bedragen lager dan 250 TL en die vóór 31 december aan de staatsziekenhuizen in Turkije voldaan moesten worden.

9 REACTIES

  1. Hebben ze een andere keus? Men heeft geen sociale verzekeringen,laat staan ziektekostenverzekering…Ministerie moet zich meer verdiepen in het sociale voorzieningen…

  2. @Guray Durucu
    Iedereen kan zich verzekeren tegen ziektekosten, zolang je maar betaald.
    Particulier of via SGK, zelfs als je niet in loondienst bent, lees na op hun site.
    Middels een verzoekschrift kan je zelf je premie voldoen als je geen werkgever hebt of bij Bağkur bent aangesloten omdat je zelfstandig bent.

  3. vind dat ze hier niet moeten stoppen! Schulden vry en goede zorgverzekeringen en zorg! Vind niet dat andere landen hier van kunnen leren. Veel mensen kunnen de volgende kosten ook niet betalen! Das dweilen met de kraan open! En dit zyn alleen de mindere kosten wat als je bedrag hoger is? Het is een goed begin. Nu de kreddietkaarten aanpakken. Veel te makkelyk verkrygbaar en mensen hebben schulden die ze nooit kunnen afbetalen in hun leven!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!