Home Nieuws Turkije, pionier van de oogbehandelingen

Turkije, pionier van de oogbehandelingen

2
372

Met de komst van de zomer, is het aantal buitenlanders die naar Turkije komen voor de behandeling van oog-gerelateerde ziekten gestegen met 70 procent.

Turkije voert een groot aantal hervormingen uit, wat leidt tot verbeteringen in de ziekenhuizen voor niet-Turkse burgers. Turkije doet dit vooral om het zorgtoerisme te stimuleren. Ook heeft de afschaffing van de visumplicht met veel landen het aantal oogpatiënten voor Turkije uit het Midden-Oosten, Noord-Afrika, West-Europa en uit de Kaukasus verhoogd.

Gezondheidszorg van hoge kwaliteit, ervaren artsen, comfortabele accommodatie en lagere kosten in vergelijking met veel andere landen behoren tot de redenen waarom buitenlanders de behandeling liever in Turkije ondergaan.

Volgens cijfers van het ministerie van Volksgezondheid, is het aantal zorg-toeristen dat naar Turkije komt voor medische behandeling de afgelopen drie jaar gelijkmatig toegenomen. In 2008 kwamen er 74.093 patiënten naar Turkije, in 2009 waren dat er 91.952 en vorig jaar liep dat aantal op naar 109.678. Hiermee komt het totale aantal medische patiënten dat naar Turkije kwam in de afgelopen drie jaar op 275.723.

Oogoperaties zijn populair onder de buitenlanders die naar Turkije komen. Dit is te baten aan een relatief redelijke prijs en hoge kwaliteit van de apparatuur. Vooral de ‘Turkse’ ooglaser-behandelingen zijn erg in trek bij buitenlanders. (Bron: Turkish Diary)

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.