donderdag 3 december 2020
Home Nieuws Turkije opent eigen ‘Disneyland’

Turkije opent eigen ‘Disneyland’

6
616
Turkije opent eigen 'Disneyland'
Turkije opent eigen 'Disneyland'

De Turkse versie van Disneyland? Vanaf eind dit jaar zullen kinderen van alle leeftijden de kans krijgen hun sprookjeshelden tot leven te zien komen in Turkije.

Als onderdeel van een parkproject op een oppervlakte van 7,000 vierkante meter, gelegen in de Centraal-Anatolische stad Eskişehir, opent Turkije eind dit jaar een heuse sprookjeswereld. De enige in Turkije! De burgemeester van Eskişehir, Yılmaz Büyükerşen, vertelde dat het fantasiepark ook kasteelwanden krijgt, een herschepping van beroemde Turkse kastelen en een binnenruimte waar kinderen zich kunnen wanen in de wereld der boeken.

Disneyland op zijn Turks

‘Tale World’ wordt gevestigd in het Sazova Park voor Wetenschap, Kunst en Cultuur. Er komen 26 torens, die Eskişehir’s kentekenplaatnummer vertegenwoordigen, waarvan Istanbul’s Galatatoren de hoogste wordt met 50 meter. “We maken ze precies na zoals in de verhalen”, vertelde Büyükerşen. “Het kasteel van Disneyland vormen we om naar Turkse standaarden. Tale World wordt een van de meest belangrijke onderdelen van het park”.

Overdekte delen van Tale World zullen ook mythische sprookjeshelden ten toon stellen en ruimte reserveren voor toneelspel.
Büyükerşen: “De Galatatoren, die in Istanbul staat, zal negen podia krijgen. Op elk podium komen tekenfilmhelden. De kinderen kunnen de helden van hun boeken dus in de echte wereld zien. De stad kan worden bewonderd vanaf het bovenste puntje van de toren. Er komen tunnels, kerkers en horror decors”.

“We zijn ook van plan om Turkse roman- en tekenfilmhelden te tonen. En er komen evenementen voor kinderen. Tale World wordt verwacht een grote bijdrage te leveren aan het toerisme van de stad. We verwachten een aanzienlijke stijging van het aantal toeristen”.

Kortom, Turkije heeft er ook voor de toerist een nieuwe attractie bij!

Ligging gelijknamige provincie Eskisehir
Ligging gelijknamige provincie Eskisehir

6 REACTIES

  1. Wow, eindelijk. Ik kom al enkele jaren overal in Turkije en het viel mij op dat er zo verschrikkelijk weinig leuke dingen voor kinderen zijn. Natuurlijk, kleine luna parkjes zie je wel. Maar parken zoals wij die kennen als De Efteling etc. miste ik nog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.