Turkije lanceert “Sarkozy” toiletpapier lijn

39
1106

In Turkije worden momenteel luiers, vuilniszakken, toiletpapier en tissues geproduceerd met als merknaam “Sarkozy”. Een fabriek is hiermee begonnen nadat de Franse president een wetsvoorstel indiende dat het strafbaar maakt om de Armeense genocide te ontkennen.

Binnen 10 dagen nadat de merknaam “Sarkozy” werd geaccepteerd door het Turkse Patent Instituut, begon de verkoop van de producten vernoemd naar de Franse president via de website www.sarkozy.com.tr.

Op 22 december 2011, legde het Franse Nationale Assemblee een wetsvoorstel voor dat het strafbaar maakt om publiekelijk de Armeense genocide te ontkennen. Wanneer de Senaat hiermee akkoord gaat en de wet ondertekent, zou iedere Franse burger die deze gepleegde misdaad tegen de menselijkheid ontkent, 45.000 euro boete en een jaar in de gevangenis opgelegd kunnen krijgen.

Ankara heeft om deze reden voorlopig zijn ambassadeur uit Frankrijk teruggehaald. Maar om nou vervolgens wc papier te gaan produceren dat Sarkozy heet…

39 REACTIES

  1. terecht ,je kunt een historisch feit niet verbieden ,denken die dat het de bijbel is ?????? zarkozy toilet papier ,waar krijg je dat kan ik mijn gat er mee afvegen , nou nog een ander merk erbij : Europa condooms !

  2. Erg kinderachtig en bovendien zielig, maar dat terzijde. Wat mij wederom opvalt is iets anders. een patentaanvraag binnen 10 dagen terwijl daar voor minimaal een jaar staat is toch weer echt een dieptepunt. dit geeft nog maar weer eens de zielige willekeur aan die er plaats vind op alle overheids instituten hier in Turkije. deze merknaam deponeren binnen een tijdsbestek van 10 dagen geeft aan dat er helemaal nul onderzoek gedaan is en er gewoon klakkeloos een patent is afgegeven op persoonlijke titel om het nationalistische ego van de betreffende ambtenaar te strelen. ronduit schandalig!

  3. dat zal het aanzien van turkije verbeteren… zeielige zooitje..is hiermee de discussie over armeense genocide afgesloten dan???

  4. Betrefende persoon/bedrijf uit Kayseri zag er gewoon geld in om de boosheid onder de turkse bevolking te stillen/(mis)bruiken na de wetsaanname van Sarkozy.

    Business, nothing personal.

  5. Ik moet het nog zien. er wordt zoveel beweerd en ondertussen is de tr ambassadeur al weer terug in parijs en kunnen fransen hun kont afvegen met de turkse lira.

  6. ik vindt het wel lollig…kijken hoe sarkozy reageert…
    ten tweede, waar maakt iedereen zo druk om?
    Je moet blij zijn dat Turkije hun verstand gebruikt om niet heel franse volk af te schilderen als Turk-onvriendelijke land maar dat dit een specifieke actie is tegen de franse president…Fransen zullen vast ook hierom lachen en hebben zelfs net zo pest aan Sarkozy als de Turken :turk:

  7. Het zijn gastvrije mensen die Turken. Jammer dat ze van die korte teentjes hebben en van zelfreflectie nog nooit hebben gehoord. Wat is het volgende? Atatürk maandverband? Erdoğan aambeiemzalf?

  8. Het zou pas af zijn als ook zijn foto erop zou staan, wel wat eng voor de baby’s. :)) Zijn we nou echt door onze middelen heen??? Hef alle economische betrekkingen op, dit is toch geen manier!

  9. :ned: :turk: Mehmet Kılıçvuran ik heb de calve pindakaas bij de metro in Bodrum gekocht 6 lira per potje van 350 gram.
    Selam Paul

  10. Kinderachtig of niet, die Sarkozy is wel van de pot gerukt. We kunnen Frankrijk missen als kiespijn. Ik haat Frankrijk, ik haat Frans en ik boykot Franse producten. Ze willen toch maar al te graag hun taal opdringen, en respect hebben ze niet. Fck.F.

  11. Dit zal de fransen geen zier schelen! Zelf zijn ze namelijk te vies voor woorden. Openbare toiletten kan je er beter mijden…….

  12. MAX nee, een merk gedeponeerd krijgen voor je aambeienzalf en maandverband zal nog niet lukken in 100 jaar (i.p.v.10 dagen??????)
    Ben het overigens helemaal met je eens dat de turkse bevolking gastvrij is !!!

  13. Wel raar.
    Als er een cartoon van erdogan verschijnt dan haalt ie er de rechter bij en probeert hij het te verbieden. Maar dit staat hij wel toe.

    maar ja, zo gaat het nu altijd met die erdogan. Als er iets ove rhem gezegd wordt dan breekt de hel los.

  14. Heel mooi over na gedacht!
    een straf van 45,000 Euro en een jaar de cel in omdat je over iets anders denkt, is niet kinderachtig.. maar dit wel?
    dit is het minimum wat die ‘Sarkozy’ verdient.
    :turk:

  15. vind zo grappig dat mensen onder nederlandse naam hiero
    Erdogan zielig vinden of.blablablabla..dat ie ontploftt..
    gastttt europaa vergaaat…met turkije gaa snel het steeds betterr!!

    baaaas boven baaaaas… 😉 politiekkkk….heeet dit!!

    over het wc papier,luiers etc…
    zou mn bips niet mee vegen..en die sarkozy trekt zn smoel hierover nie open ..whoooooo cares..chilll…leun achter over..breek je kop niet!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!