Turkije lanceert nieuw zakelijk e-mail systeem KEP

3
675

De Turkse autoriteit voor informatie en communicatie (BTK) heeft in samenwerking met de PTT een nieuw systeem ontwikkeld waarmee informatie via het internet kan worden uitgewisseld en “zwart op wit” kan worden opgeslagen.

Het nieuwe systeem draagt de naam “Kayıtlı Elektronik Posta”. Dat staat voor “vastgelegde e-mail”. KEP kan bijvoorbeeld door bedrijven gebruikt gaan worden voor het uitwisselen van belangrijke documenten. Gebruik van digitale handtekeningen en versleutelde berichten zijn een aantal van de vele mogelijkheden binnen KEP.

Nadat een document of bestand is vastgelegd, kan er door beide partijen niets meer worden gewijzigd. Een smoesje dat een e-mail of bijlage niet is ontvangen of gelezen, is met deze dienst verleden tijd.

Er is meer dan 4 jaar aan het project gewerkt.

3 REACTIES

  1. Ook voor buitenlanders en in andere taal? Zoals in België en Nederland altijd eerst naar de buitenlanders “ook” gekeken wordt. Anders zijn “wij” rascisten hé…….

  2. Haha, ja dat smoesje werd vaak gebruikt.. “ik heb de email niet ontvangen”, fijne ontwikkeling om dit verbetert te zien worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!