Turkije hoopt op 5 procent groei in het toerisme in 2013

2
1147

De aandacht in 2013 zal vooral uitgaan naar zorgtoerisme, SPA’s en het kusttoerisme.

Volgens het promotiedepartement van het Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme, zal het toerisme met zo’n 5 procent groeien aankomend jaar.

Voor 2013 wordt een toeristische groei van minimaal 5 procent verwacht, dat heeft het Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme vrijdag laten weten. Dit getal is positiever dan wat The World Tourism Organization voorspeld heeft voor Turkije voor aankomend jaar. Zij schatten de groei op zo’n 3 tot 4 procent.

Volgens het ministerie is er sprake van een verschil omdat The World Tourism Organization verwacht dat de wereldwijde economische crisis meer invloed zal krijgen op Turkije’s toerisme.

Het ministerie:

De investeringen in zorgtoerisme, welzijn en sport toerisme zullen in 2013 toenemen. De nadruk zal worden gelegd op het uitbreiden van Medisch toerisme, SPA’s, het kusttoerisme en toerisme gericht op oudere vakantiegangers.

2 REACTIES

  1. Als het Ministerie van Toerisme hoopt toeristen te trekken met de SPA’s, moeten ze ervoor zorgen dat hun collega’s van Waterbeheer & Bosbouw en die van Stadsplanning en Milieubeheer hun handjes daarvan afhouden. De regelgeving t.a.v. Nationale Landschappen wordt in verscheidene SPA’s versoepeld en vormt een reële bedreiging voor de ecologie, flora en fauna van deze bijzondere natuurgebieden in Turkije.
    En wat eenmaal verloren gegaan is, komt doorgaans niet terug ….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!