login: wachtwoord: [wachtwoord kwijt - registreren]

Turkije sleept 5 medailles binnen tijdens Olympische Spelen

post thumbnail

Turkije nam deel aan de Olympische Spelen in Londen met 114 atleten verdeeld over 16 verschillende sporten.

Turkije wist in totaal 2 gouden, 2 zilveren en 1 bronzen medaille binnen te halen. De gouden en zilveren medailles werden verdient met de sporten atletiek en Taekwondo, tijdens het worstelen werd brons verdient.

Asli Cakir Alptekin won goud op de 1500 meter voor vrouwen, gevolgd door Gamze Bulut die als tweede over de streep kwam en daarmee zilver won.

Bij Taekwondo, won Servet Tazegul de gouden medaille in de categorie mannen 68kg en de vrouwelijke Nur Tatar won zilver.

Turkije’s enige bronzen medaille was voor worstelaar Riza Kayaalp in de categorie mannen 120kg Greco-Roman.

Tags bij dit bericht:

Er zijn 11 reacties

Mary Tiemens

Vindt ik leuk..

Mavis

Zo’n enorm groot land met een overwegend jonge bevolking en dan maar 5 medailles? :roll:
Nou ja, op zich valt het me mee. Verleden week keek ik op de medaillespiegel en had TR er slechts één.

piet prins

Valt me echt een beetje tegen van Turkije. Het land telt immers bijna 80 miljoen inwoners. Is daarmee qua aantal het 17-de land ter wereld. Het kleine Nederland (met nog geen 17 miljoen inwoners en daarmee het 59-ste land op die ranglijst) verzanmelde de afgelopen dagen 6 gouden, 6 zilveren en 6 bronzen medailles. :yeeeh:

John

Meer investeringen in sport zal op den duur zn vruchten afwerpen, het feit dat er zo weinig medailles kwamen van worstelen vind ik toch wat raar.

Mustafa Gulsever

Goh piet, dat valt me wel tegen van Nederland…
Een land als Hongarije (10 miljoen inwoners) haalt meer medailles dan Nederland (16 miljoen) . poe poe, valt echt tegen van Nederland!

Loreley

Natuurlijk moet Turkije zich enigszins schamen dat er niet meer topsporters zijn die een Olympische prestatie kunnen leveren. Heeft natuurlijk ook veel te maken met het gebrek aan goede sportfaciliteiten en het schoolsysteem, dat weinig ruimte laat voor sportieve activiteiten. Hopelijk wordt er actie ondernomen om dit te verbeteren.

Bij een sport evenement zoals de Olympische spelen zou het eigenlijk niet om die domme medailles moeten gaan. Het is veel belangrijker om er aan mee te doen.

Xavier Berx

Ha, ha, wij, met +/- 11 000.000 inwoners hadden 3 medailles. De Turken zijn met maar 73.000.000. We zouden ons beter vergelijken met de turken en niet met de Hollanders.

Jolanda Güngör-van Deursen

Mooie prestatie hoor.

Ihsan

Wat nou mooie prestatie. Een grote schande is het. Geen trainers, geen ondersteuning, geen supporters, 100% bagger. Prachtig dat ten minste onze Koerdische burgers nog wat prijzen hebben behaald, maar elke Turk die denkt dat wij de OS verdienen te organiseren moet zich diep schamen. Een derdewereld land, dat is wat wij zijn geworden met de akp.

Dirko

De Turkse Asli Cakir heeft goud veroverd op de 1.500 meter bij de vrouwen. Haar landgenote Gamze Bulut pakte het zilver. Fantastische prestatie van de twee Turkse vrouwelijke atletes die goud en zilver behaalden in de atletiek.
:turk:

Plaats Reactie

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of Abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

:zonnen: :yeeeh: :worship: :wop: :wink: :uncheer: :twosome: :turk: :tooth: :tongue: :smash: :shutup: :roll: :oops: :oo: :ned: :mrgreen: :loller: :lolflag: :lol: :lekker: :hup: :huh: :heet: :evil: :eten: :emo: :duivel: :cry: :clown: :cheer: :bwuh: :biertje: :P :D :?: :-| :-? :) :( :!: 8-O 8)