Home Nieuws Turkije groeit steeds sneller op medisch gebied

Turkije groeit steeds sneller op medisch gebied

9
956

Turkije groeit momenteel hard op verschillende vlakken, niet alleen economisch, maar ook op medisch gebied. Dit trekt de aandacht van veel landen. Waar vroeger veel Turken naar het buitenland werden gestuurd voor medische behandelingen, lijkt het tij zich te keren en komen er steeds meer buitenlandse patiënten naar Turkije toe voor een medische behandeling.

In 2005 werden er ongeveer 126.000 buitenlandse patiënten in Turkse ziekenhuizen behandeld. In 2011 zal dit aantal naar verwachting op 650.000 uit komen. Dit is meer dan een vervijfvoudiging. Door deze ontwikkelingen en vooruitgang in de medische wereld worden er ook steeds meer ziekenhuis-ketens gevormd en verloopt de uitbreiding erg snel. Vandaag de dag telt Turkije 650 privé-ziekenhuizen en klinieken met een totaal capaciteit van 10.000 bedden.

Omdat de Turkse staat de laatste jaren veel investeert in nieuwe moderne ziekenhuizen en klinieken is deze groei in de privé-sector ook sterk toegenomen om te blijven concurreren. Dünyagöz, een inmiddels wereldbekend oogziekenhuis, zal in 2012 weer uit gaan breiden in Londen en Istanbul met een Medikalpark. Daarnaast heeft ook Doruk Health Group grote uitbreidingsplannen. Turkije is goed op weg om het medisch centrum in Europa en omliggende landen te gaan worden.

Meer patiënten uit het Midden-Oosten

De Turgut Özal Tıp Faculteit in Malatya is ook bezig met de oprichting van een nieuw team gericht op zorgtoerisme. Deze faculteit staat op nummer 1 in Europa wat betreft lever-transpantaties. Het doel van het team is tevens om meer patiënten uit het Midden-Oosten aan te trekken.

Nieuwe projecten

Turkije is al ruime tijd bezig met diverse medische projecten zoals een enorm gezondheids-centrum in Ankara. Eerder berichtten we ook al dat het Turkse aandeel in de toeristische zorgsector flink kan toenemen. Dit lijkt inmiddels steeds sneller realiteit te worden. Vergeet ook niet het gigantisch biomedisch wetenschapspark. Daarnaast kondigde TOKI dit jaar nog aan 27 grote ziekenhuizen te gaan bouwen verspreid door het land.

Een aantal recente projecten van TOKI

Dursunbey Devlet Hastanesi
Dursunbey Devlet Hastanesi
Carsamba Devlet Hastanesi
Carsamba Devlet Hastanesi
Yeni Arhavi Devlet Hastanesi
Yeni Arhavi Devlet Hastanesi

9 REACTIES

 1. Denk maar aan Dr Oz..
  De hartchirurg die heel vaak in de Oprah Winfrey Show aanwezig is.
  Heb heel vaak in div hotels in Antalya gezien dat er mensen uit Duitsland een paar keer per week (nierpatienten) met een ambulance voor een nierdialyse opgehaald werden..
  Best begrijpelijk als je het mooie nieuwe ziekenhuis in Antalya ziet..

 2. En het is veel en veel goedkoper dan in nederland,bv een ooglaser operatie kost nog geen 600 euro met een uitstekende resultaat,6 jaar geleden heb ik het in Turkije laten doen heel blij met het resultaat.

 3. Tuurlijk is het toegangkelijk. Zeker wel meer toegangkelijk als dat wij in nl dik over de 100 euro per maand betalen en dan nog op moeten vechten tegen artsen die verwijzing en onderzoek stellen aan hun eigen dood.

 4. Ik heb voor 500 euro mijn ogen laten laseren 5 jaar terug en 3 jaar terug heb ik haar laten implanteren voor 1000 euro. Voor 1500 euro een complete make over kan je wel zeggen. Ben er ontzettend tevreden over, in Nederland zou ik er rond de 10.000 euro voor kwijt zijn geweest.

 5. Mijn tot dusver gelukkig enige ziekenhuisbezoek in Antalya voor een check-up is me heel goed bevallen. Alle onderzoeken waren binnen een uur geregeld en de resultaten kon ik twee uur later met een arts bespreken. Ik was aangenaam verrast over deze snelle service. Helaas zijn tandartskosten amper gedekt in verzekeringspakketten en die kosten moeten dus veelal uit eigen zak worden betaald. Dat dat niet voor iedereen is weggelegd zie ik om me heen, helaas veel mensen met slechte gebitten en tanden/kiezen worden eerder getrokken, dan dat men ze laat behandelen.

 6. Ik heb mijn ogen via hun kliniek in Nederland bij Dunya Goz in Istanbul laten laseren en dit is me zeker goed bevallen. Dunya Goz is een zeer modern ziekenhuis en de arts die mij behandelde sprak goed Nederlands. Dunya Goz heeft een kliniek in Nederland waar de vooronderzoeken en de nazorgcontroles plaatsvinden. Dus dit ziekenhuis heeft alles goed geregeld en daarom vertrouwen steeds meer Nederlanders hun ogen toe aan dit ziekenhuis.

  Voor meer informatie: [URL}www.dunyaeye.nl{/URL]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.