Home Nieuws Turkije gaat meer investeren in nationale natuurparken

Turkije gaat meer investeren in nationale natuurparken

1
1038

Er moet dit jaar nog 100 miljoen TL worden uitgetrokken voor de investering van de Turkse Nationale parken die het land rijk is. Dat maakte het Directoraat-Generaal van Natuurbescherming en Nationale Parken bekend.

Turkije kent belangrijke beschermde natuurgebieden, waar er wel zo’n 40 verschillende van zijn te vinden. (Turkiye’deki milli parklar). Daarnaast zijn er nog 186 andere grote parken waarin geïnvesteerd gaat worden. Het geld wordt uitgetrokken voor bescherming, behoud en het verbeteren van de huidige situatie in de parken. Zo worden er bijvoorbeeld grootschalig diverse soorten vis in het water losgelaten voor herstel en behoud van het ecosysteem.

Ook moeten de milli parken beter bezocht gaan worden door toeristen.

1 REACTIE

  1. Het klinkt heel mooi en is ook te prijzen dit initiatief.
    Maar ze kunnen vissen uitzetten en opknappen wat ze willen, maar zolang er geen opvoeding komt in behoedzaam omgaan met de natuur, zal het geen barst helpen. Eerst moeten ze maar eens leren om geen afval en plastic in zee te gooien, nog erger zie je het in het land, waar je ook komt, overal plastic tasjes, flessen (laat ze statiegeld invoeren!). Alles gooien ze bij de buren, als hun eigen stukje maar netjes is, jammer, jammer. Turken zijn schatten van mensen, absoluut, maar die mentaliteit zouden ze moeten bijschaven, dan zal het allemaal mooier worden en beter gaan. We blijven hopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!