Turkije deze zomer weer populaire vakantiebestemming

0
1651

Geen mondkapjes, QR-codes en 1,5 meter afstand meer. De coronamaatregelen zijn van de baan en nu ook de zomer van start is en het weer lekker warm wordt, is het toerisme in Turkije weer booming business.

De Turkse minister van Cultuur en Toerisme, Mehmet Nuri Ersoy, maakte bekend dat Turkije klaar is voor het toeristenseizoen. “Turkije verwacht dit jaar zo’n 42 miljoen toeristen te ontvangen”. Er wordt gestreefd naar een winst van 35 miljard dollar. “Aan de huidige cijfers is in ieder geval te zien dat we goed op weg zijn”.

De minister maakte bekend dat er wereldwijd campagnes lopen. Er wordt reclame gemaakt op televisiezenders in meer dan 140 landen. De verwachtingen voor het seizoen waren oorspronkelijk nog hoger maar door de situatie in Oekraïne en de Zwarte Zee zijn deze cijfers bijgesteld. Alsnog wordt er een enorme stroom aan toeristen verwacht deze zomer. Veel hotels zijn zelfs al tot en met augustus helemaal volgeboekt.

Toerisme naar alle 81 provincies van het land.

Minister Ersoy stelde dat een van de strategieën voor 2023 is om de toeristische economie uit te breiden naar alle 81 provincies. Turkije, dat het voorheen altijd voor het grootste deel moest hebben van strandvakanties en cruises, investeerde de laatste decennia ook enorm in wintersport. Dit jaar zal er nog extra ingezet gaan worden op kunst- en cultuur gebaseerd toerisme. Vakantiegangers moeten het hele jaar door overal in het land terecht kunnen om aan hun trekken te komen.

Meer info: https://goturkiye.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!