Turken zijn dol op het eten van nootjes en pitten. Vooral de zonnebloempitten zijn favoriet. In de zomermaanden stijgt de consumptie van de zonnebloempit zelfs met 50%. Aldus de Turkse media.
Volgens het Turkse CNN wordt er per jaar 110.000 ton aan zonnebloempitten verorberd. Het gemiddelde ligt op ongeveer 1,5 kg per persoon per jaar. De zoute variant wordt het meest ’s zomers gegeten op het strand en langs het water. In het binnenland kiest men vaker voor de pit zonder zout.
Dat is te zien op de straten haha!!
Hoe Herkenbaar is dit.
Als je in Karaman een bepaalde decibel niet haalt met zonnepitten eten wordt je eruit gegooid 🙂
Hoe Herkenbaar is dit.
Als je in Karaman een bepaalde decibel niet haalt met zonnepitten eten wordt je eruit gegooid
Gebakken zoute watermeloenpitten zijn ook heerlijk en super verslavend. Helaas zijn ze niet overal in Turkije verkrijgbaar.
Hoewel men mij het al getoond heeft hoe je ze moet opeten lukt het mij nog steeds niet goed ;
zou wel een betere verslaving zijn dan noten (voor wat de kalorieën betreft !)
@Kristien
Et wordt ook genetisch doorgegeven 🙂
hahah eerlijk ;; ik eet elke dag zonnepitten of het nou zomer is of winter !!
Ikke ook! Heel gezond!
haha, onze kinderen zijn er dol op
@Mariet ben het met je eens, maar het is 1000% beter dan al die peuken van rokende mensen op de grond ( vuilnis/asbak?!?!).
Peuken op straat is erg maar zonnebloempitten ook. Kleine moeite om het in een zakje te doen en daarna in de prullenbak te gooien.