Home Nieuws Turken geven per jaar 5 miljard dollar uit om af afvallen

Turken geven per jaar 5 miljard dollar uit om af afvallen

5
389

Turken spenderen per jaar wel 5 miljard dollar aan afval-programma’s. Het aantal mensen met obesitas neemt de laatste jaren sterk toe in het land.

De vijf miljard wordt voornamelijk besteed aan dieetvoeding en sport. De toename van obesitas-patiënten in Turkije stemt overeen met de cijfers van de WHO, die laten zien dat obesitas wereldwijd bijna is verdubbeld ten opzichte van 1980.

Rond de 20 miljoen mensen in het land lijden aan ernstig overgewicht, oftewel obesitas. Dat betekend dat er nu voor elke diëtist zo’n 100.000 potentiële patiënten zijn. Door de grote vraag is het te verwachten dat er de komende jaren een sterke groei zal ontstaan in deze sector.

De overheid en instanties zijn zich steeds meer bewust van de hoeveelheid obese mensen en doen nu pogingen om de stap naar een gezonder leven iets makkelijker te maken. Zo worden er bijvoorbeeld online initiatieven genomen om diëtisten en patiënten bij elkaar te brengen. Bepaalde sites hebben zelfs een dienst gecreëerd die door diëtisten samengestelde maaltijden, bij de klant aan de deur bezorgd.

5 REACTIES

 1. [quote]”Turken spenderen per jaar wel 5 miljard dollar aan afval-programma’s. Het aantal mensen met obesitas neemt de laatste jaren sterk toe in het land.”;[einde quote]
  Met dank aan MacDonalds, KFC en andere gelijkwaardige voedselvervuilers.

 2. Zeker weten, Hakan, maar dat is over het algemeen toch wel heel gezond eten. Misschien wordt er ook wel teveel baklava gegeten. Aan mij niet besteed want is veel te zoet naar mijn smaak. Dan heb ik liever een een lekker taartje :wop:
  Maar als ik zo om mij heen kijk, hier in Turkije, zie ik onder de jongeren toch weinig te dikke mensen. Dat verschijnsel zie je toch hoofdzakelijk bij de wat oudere mensen. Maar al dat diëten helpt niks, daar wordt je alleen nog maar meer dikker van en ik spreek uit ervaring 😆

 3. Het heeft echt niet met de MC, KFC of Burger king te maken.
  In verhouding met europa gaat er bijna niemand naar die tenten.
  Als je kijkt naar de locaties zul je ook zien dat ze voornamelijk in steden, regios zijn waar zeker toeristen zullen komen.

  Grote oorzaak van het dikker worden van mensen is dat vrouwen vanwege de toename van fanatiekere gelovige moslims veel vaker binnen moeten blijven en dan als bezigheidstherapie, anti-verdriet, koken en dan ook zelf (te) groot deel ervan opeten + te weinig beweging dan zijn de kilos zo erbij.

  Ga maar zoeken en je zult echt zien dat de modernere jongeren amper dik zijn maar de dorpsgelovigen daarintegen……

 4. @antonieq

  Toename van fanatieke Moslim gelovigen? Waar baseer je dit op? Je eigen waarnemingen? Ik kan je zeggen dat er geen toename is van fanatieke Moslims. Ze komen alleen meer in beeld. En daarbij, zijn meeste Turken na 90 jaar Secularisme niet echt religieuzer geworden. Als je toename van fanatieke Moslims baseert op Erdogans overwinningen dan heb jij blijkbaar nooit fanatieke Moslims gezien, onder andere Marokkanen uit de Schilderswijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.