login: wachtwoord: [wachtwoord kwijt - registreren]

Tulpen per paard en wagen van Antalya naar Rotterdam

post thumbnail

Nederland bereidt zich voor op een grote verrassing voor Turkije volgend jaar. Dan wordt er namelijk gevierd dat er al 400 jaar betrekkingen zijn tussen de twee landen.

Nederland, ’s werelds grootste bloemenexporteur, zal een wagen vol tulpen, getrokken door 13 paarden vanuit het Turkse Antalya naar Rotterdam laten vervoeren. Dit gebaar staat symbool voor de reis van de eerste tulpen uit het Ottomaanse Rijk naar West-Europa. De route van Antalya naar Rotterdam zal dezelfde zijn als die van 150 jaar geleden.

Het symbolische evenement zal worden gehouden in de EXPO in Venlo, van 5 april tot en met 12 november 2012. Het feest zal de start zijn van de vierde eeuw van diplomatieke en commerciële betrekkingen tussen Nederland en Turkije.

Het is de bedoeling dat de wagen met tulpen uiteindelijk in Venlo aankomt, om het feest officieel te openen. De opening zal worden bijgewoond door ambtenaren van de twee landen.
Na decennia’s van erkenning hebben de Nederlanders hiermee dus eindelijk toegegeven dat de tulpen toch echt uit Turkije komen.

Er zijn 13 reacties

Yasin Tas

En nu afwachten of het gebeurd

Ayşegül Kalender Bayraktar

zullen het zıen

Inci van Dok

HARIKA~~SCHITTEREND <3

Marianne

Dat is een eind lopen voor die paarden…….

Berkcan Hamleoğlu

zeker

kristel

is gewoon enorm zielig voor die paarden,man man hoelang gaan ze erover doen dan ?

Jeroen Meefout

Harika! De tulp, die in Turkije lale heet, werd daar waarschijnlijk voor het eerst gecultiveerd; nog voor de Hollanders er mee begonnen en er lucratieve handel mee bedreven. In, ik meen Kazachstan, waar ook Turks gesproken wordt, zijn steppen waar ieder voorjaar duizenden wilde tulpen bloeien. Dertien paarden is iets dat mij aanspreekt. Wat de symboliek ook moge zijn, ik hou van paarden en ben op de dertiende jarig. En: Ik vind Rotterdam een plezierige stad.

Amalia

Leuk hoor wel een eind lopen voor die paarden. Als de lente komt dan stuur ik jou Tulpen uit Istanbul……. :=))) Tja de tulp is Turks

Jolanda Güngör-van Deursen

Super!

Als ze nou toch komen: ik wens zo’n turkse bureaulamp met groen glas die de meeste advocaten hebben :-)

Ocean

Whaaaa geweldig!! Ik om uit Venlo, dus ik ga ze opwachten!!! Funny!

Ocean

@ Koekepeertje.

Als je googled onder bankierslamp komt je ook heel veel adressen hier in nl tegen waar je zo’n lamp kunt kopen…
Tenzij je perse een exemplaar uit vaderland wilt hebben natuurlijk :-))

@ Ocean
Dank het was het idee dat et met paard en wagen gebracht zou worden. Dat is toch anders dan DHL of TNT :-)

Plaats Reactie

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of Abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

:zonnen: :yeeeh: :worship: :wop: :wink: :uncheer: :twosome: :turk: :tooth: :tongue: :smash: :shutup: :roll: :oops: :oo: :ned: :mrgreen: :loller: :lolflag: :lol: :lekker: :hup: :huh: :heet: :evil: :eten: :emo: :duivel: :cry: :clown: :cheer: :bwuh: :biertje: :P :D :?: :-| :-? :) :( :!: 8-O 8)