Home Nieuws Tulpen per paard en wagen van Antalya naar Rotterdam

Tulpen per paard en wagen van Antalya naar Rotterdam

13
673

Nederland bereidt zich voor op een grote verrassing voor Turkije volgend jaar. Dan wordt er namelijk gevierd dat er al 400 jaar betrekkingen zijn tussen de twee landen.

Nederland, ’s werelds grootste bloemenexporteur, zal een wagen vol tulpen, getrokken door 13 paarden vanuit het Turkse Antalya naar Rotterdam laten vervoeren. Dit gebaar staat symbool voor de reis van de eerste tulpen uit het Ottomaanse Rijk naar West-Europa. De route van Antalya naar Rotterdam zal dezelfde zijn als die van 150 jaar geleden.

Het symbolische evenement zal worden gehouden in de EXPO in Venlo, van 5 april tot en met 12 november 2012. Het feest zal de start zijn van de vierde eeuw van diplomatieke en commerciële betrekkingen tussen Nederland en Turkije.

Het is de bedoeling dat de wagen met tulpen uiteindelijk in Venlo aankomt, om het feest officieel te openen. De opening zal worden bijgewoond door ambtenaren van de twee landen.
Na decennia’s van erkenning hebben de Nederlanders hiermee dus eindelijk toegegeven dat de tulpen toch echt uit Turkije komen.

13 REACTIES

  1. Harika! De tulp, die in Turkije lale heet, werd daar waarschijnlijk voor het eerst gecultiveerd; nog voor de Hollanders er mee begonnen en er lucratieve handel mee bedreven. In, ik meen Kazachstan, waar ook Turks gesproken wordt, zijn steppen waar ieder voorjaar duizenden wilde tulpen bloeien. Dertien paarden is iets dat mij aanspreekt. Wat de symboliek ook moge zijn, ik hou van paarden en ben op de dertiende jarig. En: Ik vind Rotterdam een plezierige stad.

  2. Leuk hoor wel een eind lopen voor die paarden. Als de lente komt dan stuur ik jou Tulpen uit Istanbul……. :=))) Tja de tulp is Turks

  3. @ Koekepeertje.

    Als je googled onder bankierslamp komt je ook heel veel adressen hier in nl tegen waar je zo’n lamp kunt kopen…
    Tenzij je perse een exemplaar uit vaderland wilt hebben natuurlijk :-))

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in