donderdag 21 januari 2021
Home Nieuws Trouwen in een 1800 jaar oude kerk op Turks eiland

Trouwen in een 1800 jaar oude kerk op Turks eiland

9
391

Binnenkort is het mogelijk op een afgelegen Turks eiland in een kerk trouwen die er al 1800 jaar staat. De orthodoxe kerk op het eilandje Kameriye voor de kust van Marmaris wordt in gereedheid gebracht om er huwelijken in te kunnen voltrekken.

Het eiland staat ook bekend als de tweede thuisplaats voor de heilige maagd Maria, naast het kleine kerkje vlakbij Kusedasi. Hoewel toeristen al jaren de plaats bezoeken om een kaarsje aan te steken of een wens te doen, wordt het nu gerestoreerd om paren een kans te geven om in een unieke omgeving elkaar het ja-woord te geven.

Het eiland is te bereiken met een korte boottocht vanaf Bozburun van ongeveer 20 minuten en is op dit moment vooral populair onder Orthodox-Christelijke bezoekers. Deze bezoekers geven over het algemeen meer uit dan de traditionele toerist die alleen voor zon en strand het land bezoekt.

9 REACTIES

 1. Nu maar hopen dat dit toegestaan blijft.
  En dat het niet zoals een aantal oude christelijke overblijfselen rondom Troje en Canakkale met de grond gelijk gemaakt wordt omdat het geen islam gerelateerd bouwwerk is.

 2. Beste Antonieq,
  Enig idee hoeveel christelijke/joodse bouwwerken er in Turkije staan?
  Enig idee hoeveel er op dit moment door de overheid gerestaureerd worden of al gerestaureerd zijn?
  Enig idee hoeveel christelijke/joodse godshuizen er in Turkije op regelmatige basis diensten houden?
  Of hoeveel van deze bouwwerken op de lijst van beschermde monumenten staan?

  U zou echt eens op moeten houden met papegaaien en het demoniseren van deze regering totdat u meer actuele kennis van zaken heeft.

 3. Dat valt op zich wel mee. Een collega van me ging de afgelopen maand Kars bezoeken en van de synagoges die zogenaamd hersteld zijn, zijn t er echt maar weinig. Wel heeft t geloof in het algemeen meer ruimte. Deze week alleen heeft de Gülen beweging ruimte gekocht om een moskee en Cemevi van de alevieten naast elkaar te gaan bouwen in Ankara. Na de protesten maakt de premier ook ineens geen mensen voor Alevi meer uit maar heeft hij een respectvollere toon voor minderheden. Er is vooruitgang, langzaam maar zeker niet te ontkennen…

 4. Beste Ego575,

  denk dat het eerder andersom is met het papagaaien, namelijk dat u alles goed denkt te kunnen praten wat de huidige regering betreft 😉

  De dingen die ik hier noteer zijn dingen die ik met mijn eigen ogen heb gezien , live of via beelden van vrienden die ik echt vertrouw.

  En niet zoals u zeer waarschijnlijk via bronnen als http://www.blahblah.gov.tr waar alleen maar propaganda en andere leugens opstaan.

  Dus ……

 5. @Debekker,

  de AKP is eigenlijk tot stand gekomen door steun van de Gulen beweging.
  Maar heeft ergens onderweg een andere afslag genomen op politiek gebied .
  Gulen wilde de verislamisering veel langer ondergronds houden maar nu er ergens tweespalt is tussen de partijen is de machtigste , Gulen, bezig om de AKP te kleineren waar het maar kan.

  Nu maar hopen dat het spreekwoord “twee honden vechten om een been” in werking gaat 😀

 6. Ik snap wat je bedoelt, en ik weet er van alles over. Hoewel ik het vaak met je eens ben, ook nu, wil ik benadrukken dat iedereen de ruimte moet hebben om zijn of haar mening hier te geven. Ik ben er trots op dat deze site niet alleen 1 kant van het verhaal geeft maar beiden.

  Als je mijn stukjes over de protesten hebt gelezen dan weet je waar ik sta. Dat wil niet zeggen dat we niet alle kanten van een medaille horen te bediscussieren.

 7. @debekker,

  discussieren is zeker goed.
  Toch lijkt het te vaak erop dat mensen koste wat kost de zaken van de AKP goed proberen te praten terwijl er geen onweerlegbare bewijzen zijn dat ze daadwerkelijk iets goeds gedaan hebben.
  Het economisch goed gaan met Turkije is geen succespunt van de AKP, het is bewezen dat er gigantische bedragen uitgeleend zijn aan Turkije die dus ooit terug betaald moeten worden maar tegen die tijd zijn alle leden van de AKP al voldoende verrijkt dat ze in een van hun villa’s in de US van A wonen.
  Of ronddobberen op hun luxueuze prive jachten.
  Het goed gaan met de infrastrucuur is ook geen succespunt van AKP aangezien groot deel van de wegen en metro/tramlijnen al lang voor hun regeerperiode gepland waren en iedereen weet dat de aanloop naar realizering van een (wegen) bouw project vaak 10+ jaren duurt.

  Dan weer beetje on-topic.

  Ego575 heeft het erover dat de regering o.a. synagoges hersteld.
  Wordt daar ook bijverteld dat deze regering een deal heeft met Israel waarbij ze een groot stuk land genaamd GAP bolge , Guney -anadolu bolge , aan Isreal hebben verkocht om in de toekomst deel te worden van een groter Israel. Het is al zover dat joodse zwangere vrouwen hun kinderen in Hatay , Turkije dus , kunnen laten geboren worden zodat dat kind alvast een Turks paspoort heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.