Home Nieuws Tot 3 jaar gevangenisstraf voor het plegen van onnodige abortussen

Tot 3 jaar gevangenisstraf voor het plegen van onnodige abortussen

20
600

In een nieuw wetsvoorstel staat dat vrouwen die een medisch onnodige abortus ondergaan na de tiende week van de zwangerschap, een gevangenisstraf kunnen krijgen van maximaal drie jaar.

Wanneer de nieuwe wet in gaat kunnen vrouwen worden veroordeeld tot een gevangenisstraf van 1 tot maximaal 3 jaar.

Door de publieke oproer over het abortus debat heeft het voorstel vertraging opgelopen, minister van Volksgezondheid Recep Akdağ had het wetsvoorstel namelijk al eerder aan het kabinet voorgelegd.

Volgens de presentatie van minister Akdağ, bevat de wet de volgende bepalingen: Het voorstel geeft artsen en medisch personeel het recht om abortusaanvragen te weigeren. Het wordt ook verplicht voor artsen om lezingen en hulp te verstrekken aan ouders en hen te overtuigen om de zwangerschap niet af te breken. Er zullen inspanningen worden verricht om te zorgen dat de ouders terugkomen op de beslissing van een abortus, waaronder een 4-daagse wachttijd om hun beslissing te heroverwegen.

In gevallen waarin een abortus medisch overbodig is mag de gezondheidszorg dus weigeren om deze uit te voeren. Om nog meer abortussen te voorkomen zal de Morning-after-pil meer en gratis verstrekt worden. Ook zullen er in de door de staat gerunde gezondheidscentra zeer gevoelige tests worden gaan gebruikt om een eventuele zwangerschap zo vroeg mogelijk te detecteren.

Zoals al eerder bekend werd blijft de abortustermijn van 10 weken ongewijzigd, omdat er weinig kans is dat de meeste vrouwen voor deze termijn ontdekken dat ze zwanger zijn.

20 REACTIES

 1. Ik vind het ook terecht, mensen moeten maar voorzichtiger zijn! Maar er is wel een ‘maar’… wie gaat bepalen of een abortus nodig of onnodig is…??

 2. Daarnaast lost dit weinig op omdat het illegale praktijken gaat bewerkstelligen of mensen die het kunnen betalen gaan naar het buitenland voor abortus…En gevangenisstraf is wel erg overdreven, zeker als degene nog andere kinderen heeft…En trouwens HOEZO WORDT WEER DE VROUW VERANTWOORDELIJK GESTELD EN WORDT DE VROUW GESTRAFT!!! Dit vind ik dan weer niet terecht!!

 3. Ik zit zelf in de medici. Mensen: tot 12 weken is abortus plegen legaal. Los van dat het een taboe is in bepaalde geloven. Bakin; o cocuga Allah c.c. Can veriyor, o biz mucize. Ana rahmine dustugunden itibaren ruhu mevcuttur. Bilir anlar gorur ve duyar. Allahin emrine karsi gelinmez. LAKIN, tecavuz veya baska vakalar oldugu zaman. Orasini iyice bi hocayla gorusmek vaziptir. Eger bebeginiz bedensel veya zihinsel engelliyse, ve doktorlar 100% cocuk yasamaz diyorlarsa. O baska. Lakin( evet tekrar koskocaman bir lakin diyorum. Hic bir doktor 100de 100 bir canlinin olecegini garanti edemez. Lutfen iyi dusunun. Allah hepimizi dogru yoldan ayirmasin. Amin!

 4. Fatma Ozcan Hanim, Allah insanlara beyin vermis, birakin kendileri karar versinler, cocuk mu yapiyorlar, kurtaj mi gerek, cocuksuz hayatmi istiyorlar. Dusunebiliyor musunuz mecburiyetten kabul edilen cocugun, ailede ne gibi sorunlar yasatacagini….?

 5. Beyin vermis de kullanmayanlar da bir suru..Hele ki yeni yetisen genclikin bir kismi artik her onune gelenle sevisip gruplara girip kiminle ne ettiklerini coktan unutmus bir hal ariyorlar…hersey ortada…Sonra araya hamilelik girince vay efendim tecavuze ugradim, kolama icki katildi vs vs/

 6. Yani zorla insanlar yola gelecekler degil mi, yorumu sacma buluyorum cunku niyet sizin anlattiginiz gibi olduktan sonra bir suru imkanlar var hamile kalmamak icin. Kurtajin masrafi agir basiyor sanirim, kimsenin derdi ahlak boyutunda degil, millete yutturmak icin isin icine Allahi katmasalar sasirirdim..

 7. Prima plan! Jaag de vrouw met abortuswens maar de illegaliteit in! Want ik kan je vertellen dat als je als vrouw in het ziekenhuis wordt geweigerd dat je wel naar een andere manier gaat zoeken.
  Je kunt wel iets verbieden, het gebeurt toch wel.

 8. Het Turkse strafrechtsysteem heeft jarenlang talloze vrouwen het hoofd boven water gehouden door de mannen voor alles op te laten draaien, zo moeten mannen de bak in als ze niet alimentatie betalen, zelfs als je niet in staat bent het te kunnen betalen (wat na een gevangenisstraf nog moeilijker wordt) dus fijn om te lezen dat ook de vrouwen eens genadeloos worden aangepakt met een wet, use your brains.

 9. idd…je eigen kind vermoorden niet meer dan dat,en idd denk dan maar eerst na niet maar doen wat je wilt en dan nog moslim zijn ook en daarna het als foutje zien en je eigen kind vermoorden bha bha het zal nooit door god/allah geaccepteerd worden dat is niet aan ons iemand van het leven beroven…..ow dus zo is er ook in turkije alminitatieplicht wist ik niet en zo streng jeetje.

 10. Het is streng zodat mannen niet weglopen voor hun verantwoordelijkheid als man en of eventueel vader, helaas zijn er ook veel gevallen van
  misbruik door de vrouwen, je kan het van twee kanten bekijken

 11. Turkije wil voorkomen dat er te weinig kinderen worden geboren die de arbeiders klasse van de toekomst kan vervangen. Zij neemt een voorbeeld aan de grijze Europa en ziet dat zijzelf ook op weg is grijs te worden en neemt…20 jaar voor tijd zijn maatregelen….

  Mehmet

 12. Ik weet dat het off-topic is, maar ik ben toch wel heel nieuwsgierig hoe mensen die abortus moord vinden denken over het eten van vlees. Vlees is lekker, maar er is geen medische noodzaak voor mensen om vlees te eten om gezond te blijven. (Het is zelfs gezonder om géén vlees te eten). Vinden jullie het slachten van dieren om op te eten ook moord of niet? En waarom wel of niet?

 13. Verbod op Abortus en keizersnede, zij verbieden dit niet vanwege het geloof. Zij verbieden dit niet vanwege of het wel of niet moord is.

  Erdogan wil minstens 3 kinderen daarom is hij ook zo tegen de keizersende omdat je daarna geen kinderen kunt krijgen.

  Kurtaj cinayet ise? Uludere nedir?

 14. Wat een voorstel weer! als het legaal is een abortus te ondergaan hoe is het dan mogelijk een gevangenisstraf te kunnen krijgen!!
  Ik ben echt geen grote voorstander van aborus maar er zijn helaas altijd omstandigheden waarbij een abortus moet kunnen! het is de keuze van de vrouw/van het stel dit wel of niet te ondergaan vind ik.
  Wat nou als je als vrouw verkracht bent en zwanger bent geraakt daardoor?! of dat je als stel altijd voorbehoedsmiddelen gebruikt maar je condoom scheurt bijvoorbeeld en niet de (financiele) situatie hebt voor een baby te kunnen zorgen.
  In dit soort omstandigheden vind ik het een hele moedige en verstandige keuze!!

  Keizersnede minder toegankelijk(tenzij het medisch noodzakelijk is) maken vind ik alleen maar goed! het is lichamelijk en emotioneel veel zwaarder en heftiger waar veel meer risico’s aan verbonden zitten, voor moeder En kind!, dat weten/snappen vele mensen hier niet en dat is erg jammer!

  En erg Jammer ook dat het dan vanuit een ander oogpunt gedaan wordt en niet om de vrouw en het kind te beschermen.
  Hoe kun je verwachten van mensen minstens 3 kinderen te krijgen als er zoveel mensen zijn die nu al amper rond kunnen komen en zoveel werken dat ze amper normaal tijd hebben voor kinderen!
  Hoe kan de regering zeggen voor de kinderen te zullen zorgen als er nu al zoveel kinderen en families op straat leven, waar gewoonweg niet naar omgekeken wordt!!

  En Burak, je betaald alimentatie als je daartoe in staat wordt geacht, betaal je dan niet, dan is het logisch dat je daarvoor gestraft wordt, het is je kind en daar moet je voor zorgen, kun je dat niet, moet je dit aan kunnen tonen en vast laten leggen dat je minder of niet hoeft te betalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in